Univerzalni sistem povezivanja kablova za prateće grejanje

Komentari: 0

Kompanija Evoks, zastupnik firme Quintex, koja je specijalizovana za elektro prateće grejanje i opremu namenjenu za prostore ugrožene eksplozivnim smešama (ATEX), razvila je inovativan način povezivanja kablova za prateće grejanje u zonama opasnosti, to jest prostorima ugroženim eksplozivnim smešama.

Ova rešenja su veoma kompaktna i laka za instalaciju, a povezivanja sa rednim stezaljkama u keramičkom izolatoru su pogodna za sve kablove pratećeg grejanja.

Novo rešenje kompanije Quintex GmbH za elektro prateće grejanje, pomoću grejnih kablova, je izuzetno kompaktno (Ø 25mm) i jednostavno za ugradnju, a koristi se i u prostorima ugroženim eksplozivnim smešama (ATEX).

Ova tehnologija ima poseban način zaptivanja pri povezivanju i može se primeniti na gotovo svim grejnim kablovima koji su dostupni na tržištu. Povezivanje grejnog i napojnog kabla uređeno je pomoću rednih stezaljki.

Najveća dozvoljena struja je 20 A. Unutrašnja izolacija metalnog kućišta eliminiše potrebu za njegovim uzemljenjem. Kompletan pribor za prateće grejanje sastoji se od: za spajanje grejnih i napojnih kablova, krajnjeg završnog elementa grejnog kabla, komada za rastavljanje ili nastavljanje, kompaktnog Y elementa za grananje linije pratećeg grejanja i kompaktnog Y komada za direktno prekidanje linije pratećeg grejanja preko termostata (struja do 16 A). 

Za montažu nije potreban specijalni alat već se koristi standardni alat, a uputstvo je jednostavno za primenu i preko grafika se vrlo jednostavno mogu razumeti procesi upotrebe i ugradnje. 

Ovaj sistem značajno štedi vreme pri ugradnji, a pri tome je potrebno znatno manje mesta u skladištu, tako da je i logistika pojednostavljena. 

Postoje rešenja i za konstantan rad pri opterećenju od 20 A sa kontrolerom koji održava maksimalno dozvoljeni opseg temperature, ali za ovo je potrebno da se sistem projektuje od početka prema određenim pravilima. 

Ukoliko imate potrebu za pratećim grejanjem u prostorima ugroženim eksplozivnim smešama, a niste dobro upoznati sa svim zahtevima i potrebama, možete se obratiti nama da uradimo potrebni inženjering za Vas i da odaberemo optimalna rešenja prema vašim zahtevima, a u skladu sa zahtevima ATEX direktive i važećih zakonskih odredbi. 

Quintex GmbH 

Quintex GmbH proizvodi, a preko Evoks d.o.o. Beograd isporučuje u Srbiji, materijal za elektro prateće grejanje (grejne kablove, kontrolere i setove za nastavljanje i spajanje) i opremu za prostore ugrožene eksplozivnim smešama (ATEX) kutije za redne stezaljke, sistem zaptivanja – provodni izolatori, standardne upravljačke kombinacije, upravljačke panele prema zahtevu.

Neka specifična rešenja ATEX opreme: pojednostavljeno povezivanje grejnih kablova, ulaz komunikacionim kablovima u kućište otporno na prodor plamena, složenim merenjima temperature pomoću 200 senzora u kablu dužine do 1.5 km, kombinacije upravljačkih panela u Ex e i Ex d zaštiti, WiFi pristupne tačke u prostorima ugroženim eksplozivnim smešama, programabilni LED ekrani za prikaz informacija u prostorima ugroženim eksplozivnim smešama, sopstveno sertifikovano rešenje za sistem zaštite „p“ – nadpritisak, kao i druga inženjerska rešenja. 

EX LED EVAKUACIONO OSVETLJENJE

Nova rešenja za antipanik i evakuaciono osvetljenje su u kućištima otpornim na prodor plamena i mogu se koristiti u Zoni 1, a opremljeni su sa LED izvorima svetlosti zadnje generacije.

Mogu biti opremljeni sa sopstvenom ili centralnom baterijom koje se mogu nadgledati, testirati i zameniti po potrebi, a sve preko predspojnih uređaja koji imaju integrisano u sebi dijagnostičko rešenje. 

EVOKS d.o.o.
Ustanička 189/II/3A
11 050 Beograd, Srbija
office@evoks.co.rs
www.evoks.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti