U Beču rade na potpuno automatizovanoj metro liniji

Komentari: 0
Fotografija od: Copyright: ThomasHennerbichler

Projekat za bečke metro linije U2/U5 sastavni je deo „Investicionog paketa za javni prevoz“ i planirano je da bude okončan 2028. godine.

Projekat podrazumeva produženje metro linije U2 i izgradnju nove metro linije U5 koja treba da spoji centar grada sa 17. Bečkim okrugom.

Takođe je planirano da linija U5 bude prva potpuno automatizovana metro linija u Beču. Do 2030. godine kompanija Simens će proizvesti do 45 vozova za potrebe gradskog saobraćajnog preduzeća „Bečke linije“ („WienerLinien“).

Vozovi će moći da se usmeravaju potpuno automatizovano ili sa vozačem, a predviđeno je da vremenom zamene vozove koji saobraćaju na metro linijama U1, U2, U3 i U4. Novi vozovi će kao i do sada biti potpuno prohodni kroz sve vagone, bez barijera, klimatizovani i pod video nadzorom. Prvi voz sa vozačem bi mogao da bude testiran već od 2020. godine.

„Dobićemo moderno vozilo koje se uklapa u postojeću infrastrukturu i predstavlja dobar odnos cene i usluge“, izjavio je Ginter Štajnbauer, direktor „Bečkih linija“. 

 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti