TRGOVINA U TRI KLIKA ŠTEDI NOVAC I VREME

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Privredna komora Srbije u saradnji sa kompanijom Elcom kreirala je platformu za elektronsku trgovinu, zasnovanu na jednom od najmodernijih softvera za nabavku, preko koje privrednici i kompanije mogu da nabavljaju i prodaju robu, tako da KLIK3MREŽA predstavlja svojevrsnu berzu proizvoda i usluga.

Privredna komora Srbije putem ove platforme svojim članovima obezbeđuje novi kanal za plasman robe i usluga, i daje mogućnost kompanijama i preduzetnicima da bez dodatnih sredstava za promociju privuku veći broj kupaca i korisnika, dok kupci na jednom mestu dobijaju kompletnu ponudu na tržištu i totalnu kontrolu nabavnog procesa i troškova.

Projekat predstavlja još jedan korak u modernizaciji i digitalizaciji poslovanja na srpskom tržištu, istakao je Predrag Nikolić, savetnik predsednika PKS.

Cilj je da se poslovanje posredstvom ove platforme proširi na čitav region i da srpska privreda postane regionalni lider u elektronskoj trgovini, dodao je Nikolić.

KLIK3MREŽA omogućava direktnu komunikaciju sa krajnjim korisnicima, koji istovremeno mogu da budu i kupci i dobavljači. Na ovaj način uvodi se red na tržištu u smislu konkurentnosti, kvaliteta i poštovanja svih propisa. Takođe je u skladu sa novim svetskim modelima poslovanja koje koriste Alibaba i Amazon.

Dobavljači bez dodatnih sredstava za promociju plasiraju svoje proizvode i usluge, a kupci na jednom mestu dobijaju kompletnu ponudu na tržištu. Pretraživanje baze je jednostavno, a korisnicima su na raspolaganju detaljne informacije o selektovanom proizvodu, mogućnost upoređivanja proizvoda, informacije u realnom vremenu.

Celokupan proces nabavke kontrolišu direktor ili vlasnik kompanije, objasnio je Vilijam Lok, predsednik kompanije ELCOM. 

"Ova platforma je vetar u leđa promociji onlajn trgovine" rekao je Sava Savić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija za informaciono društvo i informacionu bezbednost. Savić je naveo da prema procenama, onlajn promet čini između tri i šest odsto ukupnog prometa u maloprodajama.

Svi građani, kao i mala i srednja preduzeća, uz pomoć ove platforme i sa tri klika, potpuno transparentno, mogu da kupuju i predstavljaju svoje usluge.

Prema oceni pomoćnika ministra, ova platforma smanjiće sivu ekonomiju i povećati poverenje u elektronsku trgovinu, uz veću zaštitu potrošača.

Kupovina u tri klika, ukazano je, štedi vreme i novac, odvija se brzo i lako, a svaki korisnik može da bude i kupac i dobavljač.

Klik 3 mreža dostupna je na portalu Privredne komore Srbije http://www.pks.rs/Klik3mreza.aspx i sa mobilnih telefona. 

Registracija i korišćenje mreže za kupovinu je besplatno za sve korisnike, dok se troškovi održavanja softvera i licence naplaćuju kroz prodajne transakcije.

Kompanija Elcom koja je kreirala platformu predstavlja jednu od vodećih eProcurement softverskih kompanija u svetu sa više od 180 000 korisnika i transakcijama u iznosu od 100 milijardi dolara.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti