TEHPLAST GROUP - KVALITET I POVERENJE

Komentari: 0

Teh-plast Group je firma iz sfere građevinske industrije ( stolarskih i staklarskih mašina ) osnovana 2011. godine u Severnoj Makedoniji, sa trenutnim sedištem u Turskoj. Svoje aktivnosti sprovodi preko svojih predstavništava kako u Srbiji, tako i u ostalim balkanskim zemljama.

Uzevši u obzir temu ovog broja našeg časopisa (građevinske industrije), smatramo da smo u ovom razgovoru imali najadekvatnijeg sagovornika, kao i priliku da u prijatnom razgovoru sa gospodinom Taner Lila (direktor/ vlasnik Teh-plast) saznamo više o samoj kompaniji, njihovim ciljevima i planovima za naredni period, kako u Srbiji, tako i u ostalim zemljama sa kojima već imaju saradnju.

Časopis Industrija: S obzirom da je ovo prvi put da se Vaša kompanija pojavljuje u časopisu Industrija, možete li našim čitaocima detaljnije objasniti , čime se Teh-plast bavi i koje sfere u industriji pokriva svojim poslovanjem?

Taner Lila: Teh-plast je u sferi stolarskih i staklarskih mašina koji su u sklopu građevine. Može se reći da naša firma posluje u sferi građevinske industrije, jer za proizvodnju prozora mora se napraviti okvir i staklo.

Osnovni deo firme su mašine za PVC i aluminijumske prozore, kao i za staklo. Kod mašine za proizvodnju PVC prozora imamo početničke mašine koje se zovu jednoglava linija i koje se sastoje od 6 mašina: ger, varilica, čistilica, pantograf/kopirka, mašina za sečenje lajsni i mašina za obradu sredne prečke.

Osim ovih mašina za one koje žele malo veću proizvodnju, nudimo dvoglave mašine, i u tom slučaju nudimo dvoglavi ger i dvoglavu varilicu, kao i CNC čistilicu. Za profesionalce, koji žele još veću proizvodnju, nudimo i obradno rezne centre kao i linije sa četvoroglavnom varilicom i CNC čistilicom.

Okvirno, ovo može da se kaže, vezano za našu ponudu proizvodnje PVC stolarije. Za proizvodnje linije za termopan stakla, imamo osnovne mašine kao i profesionalne. Kod osnovnih mašina nudimo peračicu, sto za rezanje stakla, rotacionu tablu, hotmelt ili dvokomponentni ekstruder, mašinu za punjenje silikagela, mašinu za rezanje lajsne, mašinu za punjenje argona.

Za one koje već rade sa staklom i žele da povećaju kapacitet, kao i za početnike koje žele da započnu posao sa ozbiljnom linijom, nudimo profesionalne mašine, kao što su panel presa, robot za zalivanje, CNC sto za rezanje stakla, loder za staklo, mašina za rezanje laminiranog (pampleks) stakla.

Isto, za staklare koji obrađuju staklo, nudimo mašinu za KP obradu stakla, fazetu, peć za laminirano staklo i kalionicu Osim mašine za PVC-aluminijumsku stolariju i staklo, Teh-plast nudi i mašine za druge oblasti, t.e. kompresore, koji su potrebni za rad pneumatske mašine, s obzirom da su mašine za PVC i Alu stolariju (mašine za drvo, mašine za savijanje profila i cevi) takođe pneumatske.

Časopis Industrija: Na sajtu kompanije može se videti da je Teh-plast osnovan u Severnoj Makedoniji, a da je sada, sedište firme u Turskoj. Od kada poslujete u Srbiji, i u kojim još zemljama Vaša kompanija plasira svoje proizvode?

Taner Lila: Teh-plast je firma osnovana u Severnoj Makedoniji 2011. godine i tada se bavila prodajom mašine za PVC stolariju, kao i proizvodnjom PVC stolarije u Skoplju. Kasnije, je sedište firme (sa osnivanjem druge firme), premešteno u Istanbul.

Tu je počela i proizvodnja PVC i aluminijumskih mašina. 2014. godine istražili smo tržište, ali nismo puno radili u Srbiji. 2019. godine osnovali smo firmu u Srbiji, odakle smo počeli seriozno poslovati na ovom tržištu.

Takođe smo preko ove firme poslovali i sa okolnim zemljama. Iz turske firme, osim turskog tržišta, uglavnom svoje proizvode plasiramo u Centralnu Aziju većinom Uzbekistan, kada je u pitanju Latinska Amerika pretežno su to Čile i Peru, ali takođe poslujemo i sa evropskim zemljama.

Časopis Industrija: Moto “Kvalitet i poverenje“ je vidno istaknut. U tom kontekstu, da li Vaši klijenti dobijaju pored mašina i ostalu podršku od strane Vas?

Taner Lila: Da, jer kod nas nije bitno samo prodati mašinu ili sama cena mašine. Bitno je znati da i posle prodaje, u slučaju kvara ili za servisiranje mašine, imamo servisnu podršku.

Zato se mi razlikujemo od drugih prodavaca u Srbiji. Ljudi, odnosno firma, koja hoće da se bavi sa stolarijom i staklom, ispituje tržište, i zna okvirne cene.

Svi žele najbolji kvalitet ali i najpristupačniju cenu, ne oslanjajući se na servisnu podršku. Profesionalci, koje već rade sa mašinama, uglavnom prvo nas pitaju za servisnu podršku, a potom za kvalitet i cenu.

Jer najbitnija stvar je redovno servisiranje mašine u proizvodnji. U slučaju kvara bilo koje mašine tokom proizvodnje, cela proizvodnja staje.

Mi sa servisnom podrškom tu nelagodnost na izvestan način eliminišemo.

Časopis Industrija: Kako vidite saradnju između Turske i Srbije? Da li postoji mesta za poboljšanje, kada su u pitanju trgovinski propisi?

Taner Lila: Poslednjih godina vidi se rast saradnje između Turske i Srbije. Posebno u građevinskoj industriji. Dosta fi rmi iz Turske otvorilo je predstavništva u Srbiji ili osnivalo nove firme.

To svakako pojačava odnose između Turske i Srbije. Kada su u pitanju Balkanske zemlje, u Srbiji vidimo najviše potencijala, uzevši u obzir činjenicu da upravo ona ima najviše rasta i dinamike u ekonomiji, trenutno. Isto tako Srbiju vidimo i u budućnosti kao velikog izvoznika, koja će pomenutim rastom izvoza, dodatno poboljšati i odnose sa Turskom.

Časopis Industrija: Kakvi su planovi Vaše kompanije dalje u Srbiji?

Taner Lila: Planiramo proširiti trenutnu delatnost, a isto tako planiramo i nove investicije u sličnim delatnosti ma, kao i proizvodnju. To su okvirno naši planovi za naredne dve godine.

Časopis Industrija: Da li možda planirate proširenje proizvodnje?

Taner Lila: Da, planiramo otvoriti nove firme ili predstavništva u još nekoliko zemlja u Evropi i u Latinskoj Americi. To nam je, takođe, deo naših budućih planova.

Kontaktirajte nas:
TEH-PLAST GROUP
Petra Drapšina Jedan, br. 4,
22320 Inđija, Srbija
+381 61 23 56 914
techplastgroup@gmail.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti