Tehnika stezanja - Potpuno automatizovan sistem za brzu zamenu stezne čeljusti bez alata

Komentari: 0

Za zamenu uobičajene stezne glave struga sa 3 čeljusti pomoću SCHUNK RAPIDO steznih umetaka potrebno je najviše 60 sekundi.

Za brzu zamenu čeljusti, stezni umeci se stavljaju na osnovnu ili međučeljust RAPIDO, pa ih je potrebno pritisnuti dok se ne uglave. Zamenu je, prema vlastitom izboru, moguće obaviti ručno ili potpuno automatizovano pomoću robota na osnovnoj čeljusti integrisanoj u steznu glavu.

Čak i u stanju bez stezanja, blokadu u svakom trenutku garantuje sigurno uglavljeni stezni umeci, tako da se sistem može koristiti i kod horizontalne i kod vertikalne osovine. Zahvaljujući precizno izrađenom interfejsu sistema za brzu zamenu, SCHUNK RAPIDO pouzdano dostiže preciznost zamene < 0,02 mm pogodnu za mnoge postupke završne obrade.

Sistem za brzu zamenu može se koristiti za unutrašnje i spoljašnje stezanje. Za pružanje potrebne fleksibilnosti, SCHUNK je proizveo koncept pripremka koji se sastoji od mekih zateznih umetaka različite visine.

Taj koncept omogućuje i brzu dostavu lako prilagodljivih delova opreme, kao što su zatezni umeci s konturom kandži, varijante za specifičnu namenu ili one smanjene težine, ili ih korisnik sam može proizvesti.

RAPIDO stezni umeci se po želji mogu posebno opremiti RFID čipom, QR kodom ili ličnim natpisom. Ostale verzije dostupne su na upit kao proizvodi rađeni po narudžbi.

Potpuno integrisan ili kao deo dodatne opreme

SCHUNK RAPIDO dostupan je u dve varijante: kao potpuno integrisan u SCHUNK hidrauličnu steznu glavu. U tom slučaju, stezna glava struga se tokom proizvodnje oprema RAPIDO osnovnom čeljusti.

Stezni umeci se u toj verziji deblokiraju ručno ili potpuno automatizovano. U drugoj varijanti RAPIDO se može koristiti kao dodatna oprema na postojećim steznim glavama, i to na način da se na postojeću osnovnu čeljust postavi RAPIDO međučeljust, u kojoj se zatim zamene RAPIDO stezni umeci.

U ovoj varijanti zamena se obavlja ručno pomoću igle. Ako se međučeljust odstrani, moguće je nastaviti upotrebljavati čeljusti za stezanje s uobičajenim interfejsom.

schunk.com

 

     
SCHUNK Intec GmbH
Spann- und Greiftechnik
Friedrich-Schunk-Straße 1
A - 4511 Allhaming
Tel. +43-7227-22399-0
Fax +43-7227-21099
info@at.schunk.com
www.schunk.com
  BIBUS doo
Karađorđeva bb
BA 76311 Dvorovi - Bijeljina
tel +387 55 423 444
mob +387 65 518 073
fax +387 55 423 444
kontakt: Ing. Đorđe Jeroti ć
e-mail jd@bibus.ba
www.bibus.ba

 

 

 

 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti