Tecnomatix® SIEMENS

Komentari: 0

Napredno digitalno proizvodno rešenje za pomoć u izboru pravih odgovora za unapređivanje proizvodnje, smanjenje troškova i dostizanje željenih proizvodnih ciljeva.

Pametnije odlučivanje za unapređenje proizvodnje

Optimizacija različitih uslova poslovanja kao što su zahtevi za ekološki bolje proizvode, kontinuirani i poboljšani konkurentni uslovi na globalnom tržištu zahtevaju od kompanije konstantno prilagođavanje njihove biznis strategije. Brže lansiranje, bolje iskorišćenje i upotreba kapitala i distribucija kvalitetnih proizvoda su uvek bili srž rasta i perspektivni faktor u sadašnjim, zahtevnim ekonomskim vremenima.

U prošlosti, inovativnost je bila dovoljan recept za uspeh ali u sadašnjim vremenima sa nepredvidivim troškovima i regulativnim pritiscima, uspešni proizvođači znaju da optimizacija proizvodnih kapaciteta ne donosi samo smanjenje troškova već i stratešku prednost.

Unapređivanjem i inovacijom proizvoda kroz kompletan njegov životni put, proizvođači su shvatili da se “proizvodnja pravog proizvoda” i “pravi način proizvodnje proizvoda” prožimaju i dopunjuju u neraskidivoj proizvodnoj simbiozi.

Usvajanjem ovakve proizvodne filozofije, doprinelo je povećanoj proizvodnji i stvaranju fleksibilnih sistema čime je omogućeno efikasno upravljanje kapitalom sa jasnijom vidljivošću inovativnih procesa kroz investiciju, kraćim i bržim putem proizvoda do tržišta, smanjenjem inženjerskih aktivnosti uz sinhronizovanu proizvodnu distribuciju, pristupačnost i adaptivnost tržišnim prilikama sa dokazanom fleksibilnošću, kontrolom profitabilnosti kroz konstantnu optimizaciju proizvodnih i materijalnih resursa, redukciju troškova implementacijom održivih proizvodnih strategija, jasnijim i pametnijim odlukama u proizvodnim tokovima.

Pomenuta filozofija doprinosi da se kompanije približavaju digitalizaciji proizvoda, koja vodi do efikasnije i inovativnije proizvodnje sa visokim stepenom performansi na svim proizvodnim nivoima.

Šta je Tecnomatix®

U današnjem globalnom tržišnom okruženju, inovativni proizvodi jesu karta za ulaz ali rapidnim demografskim promenama i povećanjem konkurentnosti ovo nije dovoljno i zahtevaju se i inovacije samih proizvodnih procesa. Ovo je upravo i razlog zašto se vodeći svetski proizvođači okreću ka Tecnomatix® digital manufacturing rešenju iz Siemens PLM Software divizije, koji pomaže efikasnijem smanjenju troškova i bržem povratku investicija.

Tecnomatix® donosi inovacije procesa povezujući sve proizvodne discipline sa inženjeringom, uključujući procesni inženjering i simulacije sa upravljanjem proizvodnjom. Ovakav napredni portfolio digitalne proizvodnje, može se kontrolisati putem Temacenter® softvera donoseći neuporedivu integraciju svih procesa i vodeći ka pametnijim odlukama, boljoj proizvodnji i bržem i efikasnom procesu.

Optimizacijom sa jednostavnim softverskim rešenjem, Siemens donosi rešenje svetske klase kroz integraciju koja redukuje vremena isporuke i povećava preciznost vaših manufakturnih planiranih ciljeva. Na ovaj način se postiže korelacija proizvoda, procesa, sredstava i proizvodnih podataka, čime se proizvođaču doprinosi kompletnim fokusom ka mogućnostima i konekcijom sa vodećim tehnologijama u digitalnoj proizvodnji. U robusnoj PLM strategiji, Tecnomatix® je most koji povezuje produkt dizajn sa proizvodnim procesima, upravljajući sa dizajnom, realnom proizvodnjom i procesima sa kompletno asocijativnim modelom. 

Tecnomatix® nadgleda najvažnije procese povezane sa životnim ciklusom proizvoda, donoseći inovativnije proizvode brže do tržišta uz smanjenje potrebnih operacija, poboljšavajući proizvodnu efikasnost, kvalitet i brzinu povraćaja uloženih sredstava. 

Prednosti Tecnomatix® softvera

- Ubrzava kreiranje proizvodnih planova čak za 30% 

- Redukuje troškove repromaterijala kao što su alati kroz lakšu implementaciju standardizacije

- Podržava usaglašenje sa regulativama uz pomoć tačno definisane procedure

- Redukuje greške i zastoje u proizvodnim pogonima uz pomoć direktnog pristupa informacijama

Tecnomatix® prednosti i čemu one doprinose 

Tecnomatix® je vodeći simulacijski softver na poljima tehnologije, marketinškom udelu, industrijskom iskustvu i zastupljenosti u svetski vodećim kompanijama koje ga upotrebljavaju. Vodeći se iskustvom kompanije Siemens, ovaj softver koristi preko 5 miliona Temacenter® korisnika širom sveta.

Tecnomatix® digitalno proizvodni softver je baziran na najrasprostranjenijem PLM sistemu u svetu. Masovno upotrebljavan i otvoren, kompletni Siemens PLM sistem je napravljen na otvorenoj arhitekturi omogućavajući Tecnomatix-u da se integriše sa bilo kojim PDM sistemom. Ovakva fleksibilnost se oslikava na neuporedivo fleksibilnom integrativnom rešenju koje se koristi sa svim ostalim CAD, ERP, SAP i ostalim rešenjima.

Razmena podataka i usaglašavanje sa procesima omogućavaju Tecnomatix-u saradnju i kooperativnost procesa između više proizvodnih lokacija i usaglašavanje i integraciju u realnom vremenu tokom i nakon bilo kojih intervencija. Na ovaj način se smanjuje konfuzija i kompleksnost usaglašavanja proizvodnje uz efikasno smanjivanje troškova nastalih različitim vrstama neusaglašenosti.

Ovaj softver je zupčanik koji povezuje i daje podršku procesima u različitim industrijskim granama poput automobilske, transportne, avio i vojne, mašinske, prehrambene i elektronske industrije. 

Tecnomatix® omogućava lakše planiranje, organizovanje i implementaciju digitalnih proizvodnih rešenja, koristeći najbolje osobine ovakvih sistema. Unutar ovog softvera, implementirano je okruženje koje lako konfiguriše strukturne i druge osobine proizvodnje u skladu sa poslovnom politikom kompanije.

PLM softveri slične orjentacije, od ostalih proizvođača imaju nedostatak široke primenljivosti ili nepristupačnost opcijama koje se mogu primeniti zavisno od problematike. Tecnomatix® je jedinstven zato što donosi zajedničku platformu proizvodnih pravila uz platformu koja pokriva sva polja uticaja u proizvodnim procesima.

Efikasno planiranje Tecnomatix-a podiže na viši nivo upravljanje životnim ciklusom i uz pomoć Teamcenter kreira temelj za racionalizovanje, sinhronizaciju i poboljšavanje proizvodnih zahteva uz lako implementiranje inovativnih rešenja.

Optimizovani Tecnomatix® sistem omogućava povezivanje planiranja sa simulacijom, čime donosi kompletno razumevanje proizvodno informacijskih kretanja u proizvodnim sistemima. Ovakav pristup omogućava interakcijsku analizu više procesa i simulaciju različitih scenarija, omogućavajući inteligentan pristup informacijama i odlukama.

Dokazana i potvrđena simulacija je postignuta pomoću lako upravljivog i pristupačnog okruženja koje inženjrima omogućava brzu reakciju na bilo koje promene i izvore. Softverske mogućnosti programa mogu se prilagoditi da simuliraju deo ili kompletan sistem i redukuju greške putem dinamičkog pristupa. Na ovaj način se izoluju i tačno definišu problemi koji se kasnije rešavaju putem optimizacija.

Optimizacija na ovaj način postaje sastavni deo proizvodnje i omogućava prednost u definisanju svih strategija na nivou kompletne kompanije. Od ideje preko proizvodnje, omogućena je analiza i optimizacija proizvodnje sa značajnim smanjivanjem proizvodnih troškova uz poboljšani kvalitet i konstatan napredak.

Zaključak

Tecnomatix® SIEMENS može u svačijim rukama postati alat koji se jednostavno i efektivno koristi nezavisno od CAD (uključujući Catia® i AutoCAD) i operativnog sistema (Windows 10 i Office 2016). Mnogobrojne standardne opcije mogu se naći u različitim paketnim opcijama koje su automatski uključene, što omogućava jasno definisanu upotrebljivost softvera bez nepotrebnih dodatnih opcija.

AXIOM TECH D.O.O. - Vaš partner za usluge u oblasti mašinstva

Kosovska 4; 34000 Kragujevac; +381 34 20 20 78; +381 60 64 64 612

axiomtech@axiomtech.rs

www.axiomtech.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti