Svetski stručnjaci za javni prevoz na skupu u Beču

Komentari: 0
Fotografija od: Copyright: JohannesZinner

U Beču je nedavno održana dvodnevna konferencija pod nazivom „Rastući gradovi, rastuće mreže“ („Growing cities, growing networks“) u organizaciji „Međunarodnog udruženja javnog saobraćaja“ („UITP“).

Glavne teme 94. konferencije, koja je okupila vodeće svetske stručnjake u oblasti javnog prevoza, bile su automatizacija, digitalizacija i gradnja infrastrukture.

Na skupu su predstavljeni različiti projekti, između ostalih i projekat izgradnje metroa u Rijadu, najveći svetski projekat u oblasti saobraćajne ekspanzije sa budžetom od 27 milijardi američkih dolara.

„Bečka metro mreža je dobar primer efikasnog sistema javnog saobraćaja“, izjavio je Alen Flauš, generalni sekretar UITP. „U retko kom gradu građani koriste javni prevoz kao u Beču, a grad i gradsko saobraćajno preduzeće konstantno ulažu u izgradnju i modernizaciju mreže“, izjavio je Ginter Štajnbauer, direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća „Bečke linije“ („WienerLinien“).

„UITP“ sa sedištem u Briselu ima više od 3.000 članova na svim kontinentima sveta i glavni je zastupnik interesa javnog putničkog saobraćaja.

Kao svetska mreža stručnjaka u oblasti javnog saobraćaja jednom godišnje okuplja sve značajne učesnike u toj oblasti radi razmene znanja o aktuelnim i budućim trendovima.

 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti