Svečano otvaranje Digitalne platforme za cirkularnu ekonomiju

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Predstavnici Centra za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije (PKS) i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Nemačke razvojne saradnje u Srbiji koju sprovodi GIZ, otvoriće Digitalnu platformu za cirkularnu ekonomiju (CE HUB) namenjenu razmeni informacija, znanja i aktivnosti privrede Srbije u procesu zelene tranzicije.

Onlajn konferenciju će uvodnim obraćanjima otvoriti:

•Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS

• Žarko Petrović, rukovodilac Sektora za vitalni razvoj UNDP-a

• Antoan Avinjon, programski direktor za životnu sredinu i borbu protiv klimatskih promena u Delegaciji EU u Republici Srbiji

• Tomislav Knežević, viši menadžer projekata iz Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju( GIZ)

• Marko Pećanac, savetnik za strana ulaganja u Kabinetu predsednika Republike Srbije

O CE-HUB-u i potencijalima digitalne platforme govoriće Siniša Mitrović, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju PKS i Sandra Kamberović, spoljni saradnik CE-HUB-a.

Cilj Digitalne platforme za cirkularnu ekonomiju Srbije je da podrži privredu u modernizaciji proizvodnih procesa, kreiranju održivih poslovnih modela i usklađivanju sa zahtevima cirkularne ekonomije i dekarbonizacije.

Platforma je namenjena i kontinuiranom dijalogu između predstavnika Zelene alijanse koju čini privreda Srbije i Vlade Republike Srbije, kako bi se pronašla rešenja za unapređenje pravnog i investicionog okvira koji će doprineti održivom poslovanju u Republici Srbiji, u skladu sa evropskim Zelenim dogovorom i Agendom za Zapadni Balkan.

Prijava za onlajn konferenciju se vrši putem maila cirkularna@pks.rs, nakon čega će Vam biti dostavljen link za pristup konferenciji.

Za obraćanja na engleskom jeziku je obezbeđen simultani prevod. 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti