Švajcarski program finansirao infrastrukturne projekte po predlogu građana u četiri opštine

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Ćuprija, Trstenik, Užice i Vlasotince su prve četiri lokalne samouprave koje su završile sve infrastrukturne projekte koje su predložili njihovi građani i od Vlade Švajcarske dobili donaciju u ukupnom iznosu nešto višem od četiri miliona dinara, saopšteno je.

Te lokalne samouprave ukupno su završile 33 infrastrukturna projekta koja su u njihovoj nadležnosti, a koje su građani predlagali.

- Vlada Švajcarske je sve ove projekte podržala u iznosu od 30 do 40% od ukupnog novca koje je izdvojila opština.

Na taj način želimo da osnažimo lokalne samouprave da što više uključuju građane u to kako se troši novac iz investicionog dela budžeta opština.

To je inače i njihova zakonska obaveza od polovine 2018. godine - rekao je Branislav Milić koji učestvuje u švajcarskom programu "Reforma poreza na imovinu" koji sprovodi ovaj projekat.

Izgradnja dečjih igrališta je bila želja građana u svim opštinama, kao i sportskih terena i uređenje parkova i šetališta.

- Do kraja aprila svoje infrastrukturne projekte trebalo bi da završe i opštine Mali Zvornik, Topola, Ljubovija i Bojnik, i one će takođe dobiti donaciju Vlade Švajcarske u iznosu nešto većem od četiri miliona dinara - rekao je Milić.

U drugoj polovini 2021. godine počinje nova faza programa "Reforma poreza na imovinu" i tada će i ostale lokalne samouprave u Srbiji imati priliku da se prijave za bespovratnu pomoć koju je obezbedila Vlada Švajcarske za projekte koje predlože njihovi građani.

Izvor: Beta

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti