STRUGOVI POTISJE D.O.O. IZ ADE ŠIRI PALETU PROIZVODA U SVOJOJ PONUDI POMOĆU ZASTUPSTVA GEMINIS LATHES S.A.

Komentari: 0

Strugovi Potisje d.o.o. kao naslednik FAMIL POTISJA iz Ade, firme sa severa Vojvodine, koja je pomoću stogodišnje tradicije u proizvodnji strugova za obradu metala uspela da promoviše svoje mašine na svim kontinentima naše planete, sad će preko zastupstva GEMINIS-a ostvariti davnašnji san svojih inžinjera da donesu i na naše tržište najmodernije višenamenske horizontalne strugove najvećih gabarita.

Strugovi POTISJA su poznati brend na svetskom tržištu alatnih mašina. Sredinom 70-tih godina iz sopstvenog razvoja stvorena je prva porodica teških strugova do 1000 mm prečnika iznad postolja i radne dužine do 10.000 mm i nosivosti 5000 kg.

Na sve veći pritisak, pre svega, sa domaćeg tržišta bivše Jugoslavije koja je bila u jeku izgradnje svoje industrije metala i tražnje za još većim i snažnijim strugovima u drugoj polovini 80-tih godina, opet pomoću sopstvenog razvoja, započeta je proizvodnja još većih i modernijih strugova i sa CNC izvedbom koji su doneli gabarite od 1300 mm do 2000 mm prečnika obrade iznad postolja i radne dužine do 10.000 mm, a najveća dozvoljena nosivost je porasla na 20.000 kg.

Sada - preko zastupstva i proizvodnog programa GEMINIS-a i njegovih teških horizontalnih višenamenskih CNC strugova sa prečnikom iznad postolja do 3600 mm radne dužine do 24000 mm i nosivošću do 150 tona – obezbeđena je ponuda i
neuporedivo većih i modernijih strugova, naročito u mogućnostima naručivanja perifernih jedinica – i na našem tradicionalnom ExYu tržištu, kao i na tržištu Mađarske koji su obuhvaćeni Ugovorom o zastupstvu.

Tradicionalni kupci GEMINIS strugova su čeličane za obradu valjaka velikih dimenzija i težina, sektor energeti ke, brodogradilišta, proizvođači vetro turbina, vojna industrija i industrija šinskih vozila, alirešavaju i svaki najzahtevniji problem i u ostalim oblastima obrade metala.

U svim tm sferama GEMINIS poseduje veliko iskustvo sa bezbroj uspešno realizovanih projekata sa originalnim rešenjima, jer radi svaku mašinu po specijalnim potrebama i zahtevima svojih kupaca.

Mašine su ergonomične sa laganim i bezbednim pristupom rukovaoca svakom radnom području na mašini.

Obezbeđene su najstrože bezbednosne norme, kao i očuvanje okoline sa potpuno zatvorenim radnim prostorom sa sprečavanjem curenja rashladne tečnosti ili ulja.

GEMINIS STRUGOVI imaju dijapazon od 4 porodice strugova po rastućim gabaritima GTi 5, GTi 7, GTi 9 i najveći i najteži strugovi su u GTi 11.

Najmanji prečnik iznad postolja u najmanjoj GTi 5 je 1300 mm, a u najvećoj GTi 11 grupi maksimalni prečnik iznad postolja je 3600 mm i najteži radni komad može biti 150 tona!

Svaka grupa ima mogućnost da pored tradicionalnih postolja sa 2 vođice gde su u istoj liniji vretenište, linete, klizač i konjić, ima i izvedbu gde ima još jedno paralelno postolje sa još dve vođice za klizač koji nesmetano radi celom dužinom bez da ima problem sa obilaskom postavljenih lineta.

U novim serijama GTi omogućeno je da toranj koji nosi gornji klizač sa strugarskim nožem ili sa revolver glavom bude lako zamenjen - u rekordno kratkom roku za svega 15-tak minuta - sa tornjem za glodanje - a pri tom zbog modularne gradnje budu

u tom kratkom roku povezani svi kontakti elektrike, CNC upravljanja, hidraulike i podmazivanja.

Takva glodačka jedinica (čak 35 Kw) je mnogo većeg učinka nego što pružaju relativno mali pogonjeni alati revolver glave. Isto tako, istom brzinom može se pristupiti apliciranju jedinice za brušenje koja bez problema može biti vođena CNC programom i na najvećim valjcima da dovrši bombiranje valjka.

Postoje rešenja za prihvat planske ploče i na konjiću, linete mogu biti motorizovane i mogu imati automatsko stezanje.

Postoji takozvani "pametni" konjić koji pored toga što ima NC upravljanje za sopstveno pomeranje kao i stezanje sa pinolom, ima i automatsko stezanje za postolje, prati i rast temperature radnog komada i sposoban je da reaguje na dilataciju spečavajući deformaciju radnog komada.

Geminis u malom gradiću Elgoibar blizu Bilbaoa na severozapadu Španije nalazi se u reonu koji je već više stoti na godina prepoznat po lako pristupačnom i bogatom rudnom blagu gvožda što je dovelo do proboja u proizvodnji ne samo GEMINIS-OVIH
strugova, nego i drugih alatnih mašina na relati vno maloj teritoriji Baskonije.

Geminis od Poti sja očekuje brži ulazak na tržište obuhvaćeno ovim zastupstvom, a isto tako dogovorena je puna asistencija Strugovi Potisja doo kod puštanja u pogon prodatih mašina, kao i servis istih u garantnom i vangarantnom periodu u saradnji sa GEMINIS-OM.

Pred nama je uzbudljiv period u očekivanju proboja ovih moćnih mašina u sektore energetike, železnice i vojne industrije koje su ponovo u velikom zamahu i gde se očekuju značajna ulaganja u narednim godinama.

STRUGOVI POTISJE d.o.o. ADA.
29 Novembra 51,
24430 Ada, Srbija
Mob: +38162299084
E-mail: m.laslo.strugovi@gmail.com
Web: www.strugovi.com
Geminis Lathes S.A.
Lerun, 1-20870 Elgoibar
Gipuzkoa (Španija )
www.geminislathes.com

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti