StanTech - INDUSTRIJA PAKOVANJA

Komentari: 0

Industrija pakovanja u savremenim uslovima ima drugo ime – automatski procesi pakovanja! Bez automatizacije i robotizacije procesi pakovanja su nezamislivi u smislu organizacije, visokih kapaciteta, obezbeđenja uniformnosti proizvoda, bezbednosti proizvoda, higijenskih zahteva.

Sve ovo upućuje donosioce odluka na automatizaciju i robotizaciju procesa. StanTech je kompanija koja ove procese uspešno kreira i instalira na raznim tržištima i uslovima različitih industrija, najčešće u industriji hrane.

Imperativ automatizacije je uslovljen veoma visokim kapacitetima proizvodnih linija, ali i nedostatkom adekvatne radne snage na tržištu rada. U aktuelnoj situaciji, održavanja proizvodnih procesa u uslovima Covid 19 infekcije, nedostatak radne snage je još izraženiji.

StanTech doo deluje u oblasti automatizacije procesa kartoniranja i paletizacije proizvoda, uzimajući aktivno učešće na brojnim različitim tržištima: regionalno tržište, zemlje EU, naročito značajan izvoz ostvaruje ka tržištu Sjedinjenih Američkih Država, ali i ka istoku.

Najnovije proširenje tržišta se odnosi na Bliski Istok gde se prave prvi koraci. Ovo internacionalno prisustvo i iskustvo dovodi do visokog nivoa opreme koja se proizvodi u beogradskom pogonu StanTech-a.

Obzirom da je svetska tržišna utakmica zahtevna, u direktnoj konkurenciji sa velikim svetskim imenima iz ove oblasti, pobeda se može ostvariti isključivo kvalitetom proizvoda i servisne podrške. Cena je bitan, ali ne i presudan parametar u procesu donošenja odluke.

Učešće na svetskim sajmovima se u ovoj godini aktivira uz poštovanje mera zaštite. Tako da StanTech tim izlaže svoja rešenja na sajmovima koji su markirani kao tačke najvećeg susreta stručne javnosti.

Sajam u Las Vegasu PACK EXPO će biti održan u septembru od 27. do 29. i StanTech prodajni tim iz Atlante izlaže sistem kartoniranja sa integrisanom robotskom jedinicom u zoni utovara proizvoda.

Ovaj primer automatizacije je zajednički imenitelj za mnoge solucije i koncept koji je opšte prihvaćen.

Poseban kvalitet linija za kartoniranje koje se kreiraju i proizvode u StanTech-u je u malim gabaritima i ergonomičnosti procesa koji omogućava da jedan operater kontroliše i hrani mašinu kartonskim pripremcima.

Svaka proizvedena linija je opremljena uređajima koji omogućavaju pomoć na daljinu, te značajno minimizuju vreme zastoja, što je najvažniji zahtev u proizvodnji. Ovim se minimizuju i troškovi dolaska servisnog tima u cilju otklanjanja kvarova i svode se na redovno servisno održavanje.

StanTech isporučuje mašine i sisteme koji su INDUSTRIJA 4.0 spremne. Ovde se nalazi veliki broj podataka, pregleda, statistike i saznanja o efikasnosti sistema, o proizvodnji i dnevnim ili smenskim podacima koji rukovodstvu proizvodne fabrike pomažu da bolje organizuju rad i dođu do zavidnih rezultata.

Kad su proizvodi zapakovani u kutije, ostaje sam kraj linije da se opremi automatskom paletizacijom. Koliko god da je taj segment bio prisutan samo u najvećim proizvodnim kompanijama u nekom prethodnom periodu i načinu rada, sad, u uslovima koji ne dozvoljavaju improvizacije, automatska paletizacija je neophodna svima.

U ovoj oblasti je StanTech partner brojnim klijentima. Rešenja se prilagođavaju potrebama i zahtevima, a iskustvo je veliko. Ovo je način da se uvek dođe do adekvatne solucije.

Broj instaliranih robotskih jedinica i kreiranih rešenja je na zavidnom nivou. Zato su i rezultati i zadovoljstvo klijenata prisutni iz projekta u projekat.

StanTech prodajni plan se ostvaruje povećanjem regionalnog i lokalnog prisustva na projektima automatizacije u najvećim proizvodnim pogonima. Veoma važan segment je i širenje distributivne mreže na postojećim tržištima, ali i uspostavljanje saradnje sa stručnim prodajnim timovima na novim tržištima.

Ove godine je uspostavljena dobra saradnja sa distributerskim kompanijama na teritoriji Baltičkih zemalja, u Poljskoj i povećana u Grčkoj, Rumuniji, Mađarskoj, a uspostavljaju se novi i kontakti na tržištima Bliskog Istoka.

Ambiciozne planove realizacije StanTech ostvaruje jer je uspešno podignut kapacitet projektovanja i proizvodnje.

StanTech proizvodni proces se sad ostvaruje na preko 3000 m2 uz više od 90 zaposlenih.

Savremeno opremljena proizvodna hala omogućava proizvodnju, montažu, integraciju kao i testiranje pre isporuke. Veliki udeo u uspešnom plasmanu čini i komunikacija sa kupcima i edukacija kupaca koji donose odluke, a nemaju sve potrebne elemente ili znanje za donošenje efikasnih odluka u pogledu automatizacije procesa. Iskustvo koje postoji u StanTech timu je značajno i nalaze se prava rešenja, uzimajući u obzir i mogućnosti i potrebe i razna ograničenja u svakom pojedinom slučaju.

StanTech beleži stalni rast od osnivanja.

Posvećenim, fokusiranim, pažljivim donošenjem odluka, timskim radom se dolazi do rezultata.

StanTech doo
Prhovačka 161
22310 Šimanovci, Srbija
office@stantech.rs
www.stantech.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti