SISTEMI ZA DOZIRANJE MOVACOLOR

Komentari: 0

MOVACOLOR - kontrola, preciznost, ponovljivost

Movacolor je kompanija iz Holandije sa dugom tradicijom u oblasti doziranja boje. Sa globalnim prisustvom, pruža potpunu uslugu i tehničku podršku. Movacolor nudi rešenja u oblasti volumetrijskog, gravimetrijskog i optometrijskog doziranja. 

www.movacolor.com 

Kako se preciznim doziranjem može postići manje otpada i veća produktivnost?

Preciznost u bojenju proizvoda od plastičnih masa

Svaki pojedinačni komad koji napušta proizvodnu liniju mora zadovoljiti visoke standarde u kvalitetu boja.

To znači da svaki dobijeni proizvod mora zadovoljiti zahteve kvaliteta. Visok stepen preciznosti u doziranju boje nudi Movacolor.

Movacolor meri preciznost svakog ciklusa jer je to ono što nam je važno. Neki proizvođači oglašavaju upotrebu preciznosti koristeći statističke podatke na osnovu proseka. Merenje proseka ostavlja mogućnost da je veliki procenat pojedinačnih doza nad ili ispod pravilnih doza, dok je prosek svih ovih doza unutar prihvatljivog raspona.

Kada kontrola kvaliteta vrši pregled proizvoda, lako se može dogoditi da ne budu prihvaćeni svi proizvodi koji su uslovno rečeno tamniji ili svetliji. Za proizvođača je značajan pojedinačni rezultat, a ne prosek svih rezultata, jer svaki proizvod za sebe ispunjava standard kvaliteta boje. 

Visoka preciznost dovodi do uštede pri bojama

Gravimetrijski i volumetrijski sistemi

Movacolor obezbeđuje precizne doze. To dovodi do uštede u masterbaču, tečnim bojama i prahovima. Operaterima više neće biti potrebno podizati nivoe boje u pokušaju da se smanji nekompatibilnost boja.

Visoka preciznost dovodi do kvalitetnijeg gotovog proizvoda 

Gravimetrijski i volumetrijski sistemi Movacolor sprečavaju prekomerno doziranje uz obezbeđivanje pravilnog doziranja, uz stabilan proces bojenja. Dozirni cilindar dovodi boju direktno u glavni materijal, koji sprečava odvajanje boja.

Konzistentna boja doprinosi visokokvalitetnom finom proizvodu, smanjuje broj neadekvatnih proizvoda i povećava profit.

Movacolor dozirni sistem sa visokom preciznošću omogućava stabilnu proizvodnju, kako u brizganju tako i u procesima proizvodnje kod ekstruzije. 

Sistem za doziranje kod brizganja

Volumetrijski i gravimetrijski sistemi doziranja su od suštinskog značaja za brizganje. Procesom brizganja dobijaju se komadi od termoplasta i duroplasta.

Zbog visokih troškova alata, brizganje se uglavnom koristi kod serijske proizvodnje gde se proizvode hiljade proizvoda.

Sve ove hiljade komada proizvedenih na mašinama za brizganje plastike moraju zadovoljiti jedan standard: najviši kvalitet.

Doziranje boje je veoma bitan deo kod bojenja glavnog materijala doziranjem masterbača, tečnosti ili praha u glavnom materijalu. 

Najpreciznija tehnika doziranja kod masterbača, bazirana je na upotrebi dozirnog cilindra. Gravimetrijska ili volumetrijska jedinica za doziranje, koja je opremljena dozirnim cilindrom, veoma je precizna.

Dozirni cilindar dodaje aditiv kontinuirano direktno u glavni materijal.

Dozator za brzu i jednostavnu promenu boje

Svaka minuta nenamernog zastoja mašine za brizganje i dalje mnogo košta. Movacolor proizvodi jedinice za doziranje tako da se boje mogu menjati za manje od jednog minuta.

Svi volumetrijski i gravimetrijski sistemi su robusni i lako se čiste. Jedinice za doziranje, namenjene za industriju plastike, jednostavne su za upotrebu.

Top Teh d.o.o.

Reber 10
1291 Škofljica,
Slovenija
Top Teh machinery d.o.o:
Ibarski put 112, Velereč
32 300 Gornji Milanovac
tel: + 381 32 515 05 90
prodajattm@topteh.si
www.topteh.eu





0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti