Sistem energetskog menadžmenta (EnMS - Energy Management System)

Komentari: 0

Marbo Product, deo PepsiCo grupacije, jedan je od vodećih proizvođača grickalica u Srbiji i regionu zapadnog Balkana.

Kompanija poseduje izuzetan portfolio brendova i proizvodnih linija u okviru kategorija proizvoda: “Chipsy”, “Pardon”, “Gud”, “Clipsy” i “Minut”.

Firma URAM System se svojim dugogodišnjim i profesionalnim iskustvom, kao i kvalitetnim uslugama istakla unutar PepsiCo grupacije kao pouzdan partner u oblasti industrijske automatizacije.

Proteklih godina, uz obostrano zadovoljstvo, zajedničkim naporima uspešno su realizovani projekti koji su postavili nove standarde u okviru PepsiCo grupacije.

Za nadzor, kontrolu i analizu potrošnje energenata proizvodnih linija, a u cilju održivog razvoja, kompanija Marbo Product je u saradnji sa preduzećem URAM System uspešno uspostavila sistem energetskog menadžmenta.

O sistemu

Sistem energetskog menadžmenta je efikasan ukoliko je prikupljanje podataka automatizovano, njihov prikaz jednoznačan, a analizira jednostavna.

Na ovaj način potencijalne uštede mogu se lako prepoznati i konstantno pronalaziti uz primenu PDCA modela.

Kompanija Marbo Product je u ovu svrhu instalirala preko 100 merača po proizvodnim pogonima.

Podaci sa merača se automatizovano prikupljaju i smeštaju na centralizovanom serveru.

Korisnik ima na raspolaganju napredne alate za - analizu energije, trend dijagrame, alarme, liste događaja, kompleksne grafičke izveštaje, indikatore performansi(KPI), indikatore efikasnosi (OEE), ...

Potrošnja energenata se može jednostavno analizirati kako u odnosu na proizvodne volumene, tako i u odnosu na njiihovu cenu.

Rešenje je u skladu sa zahtevima TÜV Süd standarda, a takođe i ispunjava zahteve iz poglavlja 4.6.1 - nadzor, merenje i analiza podataka iz ISO 50001 standarda.

ISO 50001:2011

Obzirom da koristimo opremu koja je sertifikovana i podleže zahtevima TÜV Süd standarda u mogućnosti smo da Vas podržimo u sertifikaciji sistema energetskog menadžmenta.

Sertifikacija opreme bazirana je na referentnoj aplikaciji koja je sertifikovana u skladu sa ISO 50001 standardnom.

Prikupljanje i obrada podataka

Da li posedujete opremu raznovrsnih proizvođača? Da li je infrastruktura kompleksna i decentralizovana?

U mogućnosti smo da Vam ponudimo sistem koji objedinjuje sve u jednu celinu - od proizvodnje, preko alata za obradu, do upravnog menadžmenta.

Analiza potrošnje i potencijalnih ušteda je sada jednostavna i dostupna. Arhiviranje podataka koristi industrijski dokazane tehnologije i otvorene interfejse, tako da ovakav pristup omogućava potpunu fleksibilnost i nezavisnost snimanja podataka.

Takođe, u mogućnosti smo da uradimo integraciju sa postojećim SAP ERP sistemima.

Utisak kupca

“Uspostavljanjem sistema energetskog menadžmenta dobili smo potpuno drugačiju sliku potrošnje energije u fabrici.

Sada smo u mogućnosti da brzo i lako lociramo probleme, da jednostavno prepoznamo najveće potrošače, kao i pikove u proizvodnji.

Pored praćenja bazičnih KPI-eva, uspostavljeno je i praćenje efikasnosti najvećih potrošača energije u fabrici.

Ono što je izuzetno važno, ceo projekat je rađen tako da je njegova nadogradnja i proširenje bude izuzetno lako i jednostavno.

Kao kupci veoma smo zadovoljni sa realizacijom ovog projekta i ponosni smo na ovu investiciju, koja je osnova za budući održivi razvoj naše kompanije u Srbiji“.
Lazić Nikola | Planning and Sustainability Leader | PepsiCo West Balkans

URAM system
Maršala Tita 54
21412 Gložan, Srbija
tel. +381 21 788 584
fax. +381 21 788 584
mob.+ 381 65 224 54 24
mail: jan@uram.co.rs
www.uram.co.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti