Siemens će preuzeti srpskog dobavljača za šinska vozila

Komentari: 0

• Milanović inženjering d.o.o. dugogodišnji je dobavljač aluminijumskih delova karoserije za šinska vozila
• Ovim preuzimanjem Siemens dalje širi svoju međunarodnu mrežu proizvođača
• Srpska kompanija trenutno upošljava oko 430 radnika

Siemens planira preuzimanje srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila, kompaniju Milanović inženjering. Kompanija sa sedištem u Kragujevcu specijalizovala se poslednjih godina za proizvodnju aluminijumskih komponenata za železničku industriju.

Visina transakcije ostaje poslovna tajna. Zaključenje posla očekuje se početkom 2018. uz prethodno usaglašavanje u pogledu zakonske regulative o zaštiti konkurencije.

„Preuzimanjem kompanije Milanović inženjering, Siemens ojačava svoju svetsku mrežu proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i poziciju lokalne kompanije na ovom tržištu. Ovom akvizicijom stekli smo optimalnu poziciju za buduće projekte na konkurentnom globalnom železničkom tržištu.

Siemens se oslanja na znanje koje smo pronašli u Kragujevcu. Posle četrnaest godina uspešnog poslovanja u Siemens-ovoj fabrici Large Drive u Subotici, ponosni smo što ćemo imati drugu fabriku u Srbiji“, izjavio je Udo Ajhlinger, generalni direktor Siemens Srbija.

„Uveren sam da će zahvaljujući poslovnoj saradnji sa Siemens-om i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, ova fabrika u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenti za šinska vozila. Pozitivna radna klima u porodičnoj firmi je posebna korporativna karakteristika Milanović inženjeringa i upravo to je razlog što je ova firma vremenom postala prepoznatljiva u svetu šinskih vozila po kvalitetu proizvoda i cenovnoj konkurentnosti.

Dolazak Siemens-a predstavlja povratak industrije u Kragujevac, a meni daje mogućnost da radim na daljem razvoju, dovođenju novih partnera i transferu tehnologije u naš region“, rekao je Bratislav Milanović, vlasnik Milanović inženjeringa.

Kompanija je osnovana 2001. a 2016. zabeležila je obrt od 15,3 miliona evra i trenutno upošljava oko 430 radnika.
Pogledajte video material sa izjavama gospodina Uda Ajhlingera, generalnog direktora Siemens Srbija i gospodina Bratislava Milanovića, vlasnika firme Milanović

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse.

Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i pionir u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije.

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.500 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća.

Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti