Sedam odjednom

Komentari: 0

Kompanija tesa pokreće kampanju za industrijske kupce, a glavni fokus je na održivijim trakama za pakovanje

• Asortiman proizvoda kompanije tesa sa više održivog sadržaja doprinosi globalnoj težnji ka većoj održivosti

• Trake mogu pomoći industrijskim kupcima da ostvare svoje ciljeve održivosti, kao i da stvore nove mogućnosti za industrijske distributere

• Sve trake koje su deo predstojeće inicijative imaju različite namene. Poseduju iste nivoe performansi kao i prepoznatljivija i poznatija rešenja traka

• Pet papirnih traka i dve trake na bazi filmic folije pružaju podršku razlličitim kategorijama kupaca, sa raznovrsnim potrebama i zahtevima za pakovanja

Norderstedt – tesa, međunarodni proizvođač inovativnih lepljivih traka i samolepljivih proizvodnih rešenja, razvila je asortiman koji se sastoji od sedam papirnih traka i traka na bazi filmic folije za pakovanje sa održivijim sadržajem.

Proizvodi podržavaju sve veće potrebe kupaca i potrošača za rešenjima koja doprinose održivosti i koja su u skladu sa sve strožim zakonima o zaštiti životne sredine. tesa pokreće kampanju posvećenu ovim trakama. Ovom inicijativom tesa želi da podigne svest o načinu na koji lancu vrednosti mogu doprineti čak i mali delovi, kao što je traka.

„Želimo da načinimo sledeći korak ka održivijoj budućnosti pomoću naše nove kampanje – IMA SMISLA – koja ističe naše održivije trake za pakovanje. Distributerima i industrijskim krajnjim korisnicima nudimo održivije opcije za pakovanje kako bi podržali njihove agende za održivost.

„Sve trake iz ove kampanje dokazuju kako pakovanje može biti održivije u budućnosti“, izjavio je Andreas Walkembach, Head of Industrial Trade & Converting Europe u kompaniji tesa .

Održivost u kombinaciji s visokim performansama

Usklađivanje performansi novih održivijih traka za zatvaranje kartonskih kutija sa postojećim proizvodima bio je primarni zahtev pri razvoju proizvoda.

Sve trake su prošle niz dinamičkih testova, pri čemu se kartonsko pakovanje napravljeno od jednoslojnog ili dvoslojnog talasastog kartona ispuštalo sa različitih visina kako bi se obezbedile sve bezbednosne performanse pakovanja i njegova primarna namena. Krajnji potrošači ne moraju da odvajaju održivije papirne trake za pakovanje od kartona pre odlaganja.

Mogu se odložiti zajedno s kartonom i to neće ugroziti proces reciklaže na osnovu metode INGEDE 12.

„U industriji već postoji velika potreba za održivijim rešenjima, i ta potreba se stalno povećava. Za održiviju budućnost potrebno je da pronađemo rešenja koja mogu biti deo puta ka održivosti“, kazao je Andreas Walkembach.

„Lepljive trake možda i nisu prva stvar koja vam pada na pamet kada razmišljate o tome kako da vaše pakovanje postane održivije, ali svaki korak nas približava održivijoj budućnosti. Zašto ne biste odabrali održivije rešenje, ako za to imate mogućnosti?“

Zaista širok portfolio ispunjava sve zahteve

Opsežni portfolio proizvoda nudi pravu traku za različite namene i aplikacije pakovanja. Svi proizvodi su proizvedeni u skladu sa solvent-free metodom nanošenja lepljivog premaza, a samo jezgro se sastoji od recikliranog papira.

Pet papirnih traka podržava široko područje primene zahvaljujući mogućnosti ručne ili automatske primene. Ove trake ne nude samo pouzdano zatvaranje za nekoliko različitih kategorija težine, već dolaze i u različitim bojama i na njima se može štampati za potrebe prezentacije brenda.

Nova traka iz papirnog portfolia, tesa® 60408, jaka je i robusna traka koja predstavlja savršeno rešenje za primenu na lakim pakovanjima i pakovanjima sredne težine, tamo gde su potrebne vrhunske performanse.

Papir koji se koristi na njenoj podlozi dolazi iz kvalitetno upravljanih i sertifikovanih šuma i drugih kontrolisanih izvora. Zahvaljujući specifičnim dizajnu proizvoda, tesa® 60408 sadrži 92% sadržaja izrađenog od ugljenika iz biološke osnove.

Ugljenik je sertifikovala organizacija DIN CERTCO i dodeljen mu je najviši nivo.

Dve trake za pakovanje na bazi filmic folije podržavaju asortiman papirnih traka za zatvaranje kartonskih kutija kompanije tesa. Trake za pakovanje na bazi filmic folije koriste dva inovativna materijala za podlogu, što povećava održivost. Upotrebljavana i već korištena reciklirana (PCR) PET i PLA plastika predstavljaju pouzdana i održivija rešenja, te pružaju dodatna opcije transparentne trake za zatvaranje paketa srednje i velike težine.

Jedan od predstavnika asortimana traka na bazi filmic folije je tesa® 60412, pakirna traka od reciklirane PET plastike. To je prva traka za zatvaranje kartonskih kutija, kompanije tesa čija podloga se satoji od 70% reciklirane PET plastike.

Na ovoj traci je moguće štampati različitim metodama nanošenja različitih vrsta boje, što predstavlja dodatnu prednost kupcima prilikom brendiranja i personalizacije njihovih pakovanja.

Ova traka na bazi filmic folije testirana je na osnovu metode INGEDE 12, čime se osigurava i potvrđuje njeno svojstvo i mogućnost recikliranja.

Asortiman proizvoda kompanije tesa s održivim sadržajem sada je dostupan kod naših profesionalnih partnera i distributera. Sve detalje o kompletnom asortimanu možete pronaći ovde (link ka ciljnoj stranici).

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti