Schneider Electric otvorio novu pametnu fabriku u Mađarskoj, koja će doprineti povećanju proizvodnog kapaciteta za Evropu

Komentari: 0
Fotografija od: Schneider Electric

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i digitalizaciji, otvorio je pametnu fabriku u gradu Dunaveše u Mađarskoj. Proizvodna postrojenja se prostiru na 28.000 m2 i zapošljavaće oko 500 ljudi.

Fabrika u Dunavešeu će povećati proizvodni kapacitet za rešenja po specifičnim zahtevima (ETO ili engineering-to-order) u skladu sa specifikacijama kupaca na evropskim tržištima, pri čemu će se 90 odsto proizvoda izvoziti širom Evrope.

Najnovija investicija u kapacitete pomaže da se odgovori na sve veću potražnju za rešenjima u oblastima elektrifikacije i digitalizacije u celoj Evropi.

Ova potražnja je podstaknuta energetskom tranzicijom u okviru koje elektrodistributivna postrojenja traže rešenja koja obezbeđuju veću otpornost i fleksibilnost cele mreže, uz nagli rast segmenata data centara, cloud-a i servisiranja zahvaljujući digitalizaciji i pojavi novih tehnologija.

Nova fabrika je 36. po redu pametna fabrika kompanije Schneider Electric i najveća od ukupno 22 fabrike za proizvode po specifičnim zahtevima u Evropi. To će biti glavna fabrika za najnoviji srednjenaponski sklopni blok bez SF6 gasa kompanije Schneider Electric - RM AirSeT.

Ova inovacija značajno povećava održivost srednjenaponskih postrojenja, glavne tehnologije za dekarbonizovane energetske sisteme na kojima se zasniva energetska tranzicija. Ova tehnologija poštuje novu strogu regulativu o F-gasu u Evropi koja se odnosi na sve korisnike srednjenaponskih postrojenja, od mreža do infrastrukture.

„Evropa ubrzano sprovodi energetsku tranziciju i jača svoju energetsku nezavisnost“, izjavio je Jan Rejnad, viši potpredsednik za globalne proizvode po specifičnim zahtevima. “Dunaveše je naša nova vodeća fabrika za pametne srednjenaponske i niskonaponske tehnologije bez SF6 gasa koja odgovara na sve veću potražnju širom regiona i korisnicima donosi još više inovacija, veću održivost i digitalna rešenja.“

U fabrici se primenjuju različite tehnologije u oblasti održivosti kao što su:

• EcoStruxure IOT rešenja (sistem upravljanja objektima i energijom) kompanije Schneider Electric unapređuju energetsku efikasnost uz očekivanu uštedu energije od čak 25 odsto

• Energetske potrebe se ispunjavaju putem solarnih panela na krovu, dopunjene obnovljivim izvorima iz mreže

• Geotermalne toplotne pumpe se koriste za grejanje i hlađenje

• Schneider Electric stanice za punjenje za čak 30 električnih vozila i 25 električnih bicikala

• Kišnica se skuplja za toalete i navodnjavanje

• Vazdušne komore sprečavaju gubitak toplote na stanicama za utovar i istovar i na ulazima u fabriku 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti