Schneider Electric EcoStruxure rešenje za vodu i otpadne vode

Komentari: 0

Schneider Electric je razvio namenska rešenja koja odgovaraju izazovima sa kojima se suočava industrija vode i prerade otpadnih voda: efikasna modernizacija zastarele infrastrukture, smanjenje troškova energije i usluga, poštovanje sve većeg broja propisa, veća robusnost i odziv u slučaju vanrednih situacija, prihvatanje novih tehnologija i potreba za novom specijalizovanom radnom snagom, kao i obezbeđenje javnih zdravstvenih usluga, sigurnosti i bezbednosti.

Schneider Electric predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizaciju u domovima, zgradama, data centrima, infrastrukturi i industriji.

Svoje višegodišnje IoT iskustvo kompanija je upotrebila da stvori EcoStruxure arhitekturu i sigurnu, otvorenu platformu za sva specifična tržišta kao što su zgradarstvo, industrijska postrojenja, data centri i energetske mreže, koristeći već primenjene prakse i uzimajući u obzir potrebe korisnika.

EcoStruxure klijentima pruža vrhunske proizvode sa mogućnošću komunikacije, najsavremenija softverska rešenja sa fleksibilnim prilagođavanjem potreba svih korisnika kao i kompletan portfolio aplikacija i analitike u cilju optimizacije sistema.

EcoStruxure Water and Wastewater rešenja za industriju vode i preradu otpadnih voda, pomažu klijentima koji posluju u ovom segmentu da smanje potrošnju energije do 30 odsto, povećaju operativnu efikasnost do 25 odsto i da smanje ukupne troškove vlasništva do 20 odsto. Sa rešenjima instaliranim u preko 40 000 pogona za vodu i otpadnu vodu širom sveta, kompanija nudi sveobuhvatan portfolio ponuda u vodoprivredi.

EcoStruxure Water and Wastewater zasnovan je na tri međusobno povezana nivoa.

U osnovi je sloj povezanih proizvoda, sa najboljim proizvodima u klasi koji imaju ugrađenu inteligenciju koja gornjim slojevima omogućava pristup podacima u realnom vremenu.

U ovom sloju se nalaze pametni proizvodi koji se koriste za: 

• Komunikaciju (ConneXium Ethernet switches, Trio radio);

• Uređaji u polju za merenje i akviziciju vrednosti procesnih veličina (Foxboro i Accutech);

• Operatorski paneli (Magelis);

• Frekventni regulatori (vrhunska ponuda serije Altivar Process);

• Besprekidno napajanje UPS (APC);

• Ponuda za automatizaciju prenosa električne energije (kompletan iPMCC za kontrolu napajanja i motora, Smart Panel rešenja, Powermeters, Tesys kontrola i zaštitia motora, kao i naša vrhunska ponude Masterpact MTZ prekidača).

Na nivou edge kontrole se nalaze sistemi koji pružaju nadzor, kontrolu i upravljanje procesima u realnom vremenu:

• Ponuda za automatizaciju procesa za telemetriju, hibridno i DCS upravljanje procesima (ScadaPack RTUs, Modicon PAC, Scada/HMI ponuda sa ClearScada, Citect i Wonderware, PES za hibridnu kontrolu, Foxboro za distribuiranu kontrolu); 

• Softverski paket za nadzor i upravljanje električnom energijom Power Monitoring Expert.

Na najvišem sloju nalaze se aplikacije, analitika i digitalne usluge na nivou celokupnog sistema.

Tu se grupišu ponude za vodu i otpadnu vodu u okviru funkcionalnih paketa, a to podrazumeva:

• Kontrolu i informacije, sa ponudom industrijskog softvera za kontrolu operacija i upravljanjem informacijama (System Platform, Intelligence, Historian, Wonderware Online zasnovan na cloud tehnologiji);

• Paket za planiranje i operacije, uključujući rešenja industrijskog softvera za optimizaciju i upravljanje vodovodnim mrežama (Water Network Optimization, Water Network Management, Water Loss Management);

• U okviru energetskih performansi nalazi se ponuda za nadzor i upravljanje korišćenjem energije i resursa (Plant Energy Performance, EcoStruxure Resource Advisor zasnovan na cloud tehnologiji); 

• I konačno, softverski paket Enterprise Asset Management za jedinstveno upravljanje svim proizvodnim i poslovnim sredstvima kompanije, proširena realnost (EcoStruxure Augmented Operator Advisor) i digitalna ponuda EcoStruxure Asset Advisor – koja će uskoro biti predstavljena.

www.schneider-electric.rs


0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti