SAVRŠEN SPOJ KAD JE NAJPOTREBNIJE

Komentari: 0

Kroz svoju istoriju Phoenix Contact se dokazao kao jedan od najznačajnijih proizvođača konektora raznih tipova, od onih za štampane ploče pa do robusnih industrijskih. Nevezano za oblik i namenu konektora jedno je zajedničko za sve njih – savršen spoj. Puno vremena i energije se ulaže prilikom dizajniranja kako bi se osigurala idealna konekcija, kako na spoju provodnika sa pinovima, tako i na spajanju muških i ženskih delova konektora.

HEAVYCON seriju robusnih konektora, namenjenih teškoj industriji, Phoenix Contact je nedavno obogatio dodatnim opcijama. Pored svih funkcija koje već poseduju ovi konektori, sada je moguća i modularnost. To znači da se u istom kućištu konektora mogu nalaziti signali za prenos podataka kao i vodovi za napajanje, u kombinacijama po želji kupca.

U četiri standardne veličine kućišta (B6, B10, B16 i B24), postavlja se specijalni ram koji može da primi 2, 3, 4 ili 6 modula. Noseći ram je dizajniran tako da se moduli ubacuju jednostavno, bez ikakvog alata, a kada se postave na svoje mesto posebna opruga osigurava njihov položaj. Ovo značajno smanjuje vreme instalacije.

Smanjenju vremena doprinosi i brza push-in konekcija sa zadnje strane svakog modula za priključivanje provodnika (takođe bez alata). Spektar raspoloživih modula je jako veliki, počev od standardnih za prenos signala (do 25 pozicija), preko RJ45 i optičkih konektora u LC izvedbi za prenos podataka, pa do napojnih modula za struje do 200 A i napone do 2500 V.

Po prvi put je u jednom industrijskom konektoru, pored električnih signala, moguće povezati i komponente za pneumatske aplikacije. To je izvodljivo uz pomoć pneumatskih modula koji se takođe montiraju u već spomenuti noseći ram. 

HEAVYCON modularni konektori se mogu isporučiti sa tri tipa kućišta, STANDARD (metalni, aluminijumski), EVO (plastični) i ADVANCE (montaža bez baze, direktno na kućište). Nezavisno od materijala kućišta svi poseduju odgovarajuću zaštitu od elektro-magnetnih smetnji (EMC).

Stepen zaštite je deklarisan na IP68 i IP69K, dok svi konektori prolaze test otpornosti na udarce do IK09. Takođe, uz EVO tip kućišta dobija se mogućnost upotrebe istog konektora nezavisno od ugla pod kojim dolazi kabl, jer se inovativna uvodnica može montirati u više položaja.

Iako su HEAVYCON konektori već našli primenu u najzahtevnijim industrijskim aplikacijama, njihove modularne verzije su najteži ispit imale prilikom ugradnje u vetro-generatore, zbog velikog broja provodnika i kablova različite namene. U ograničenom prostoru uspešno je ispunjen zahtev da sve komponente budu otporne na rđu, robusne i što je lakše moguće.

Zbog velikog broja kombinacija i različitih tipova komponenti, Phoenix je osmislio novi intuitivni online konfigurator. Nakon samo par koraka moguće je doći do željenog konektora, čija svaka komponenta ima mogućnost 2D i 3D prikaza.

Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva pomoć pri konfigurisanju ili neka informacija, uvek se možete obratiti nama. 

Ekskluzivni zastupnik brenda Phoenix Contact za tržište Srbije:
Konvex electric d.o.o.
Autoput za Novi Sad 110b, 11080 Beograd, Zemun
Telefon: +381 11 4145 900
E-mail: office@konvex.rs
Web: www.konvex.rs
Posetite naš web shop: b2b.konvex.rs/shop

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti