Sajam knjiga u septembru u Beogradu - Povratak napisanih

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Beogradski sajam otvara vrata redovnim aktivnostima svojom najprestižnijom i najpoznatijom manifestacijom iz oblasti kulture Sajmom knjiga.

Najveći događaj kulture u Beogradu, Srbiji i regionu biće simbolično otvoren u subotu 11. septembra na dan kada je pre 84 godine počela prva manifestacija u posleratnoj istoriji Beogradskog sajma na današnjoj sajamskoj lokaciji.

Odluku o odstupanju od uobičajenog termina doneo je Odbor Beogradskog sajma knjiga, predvođen akademikom Dušanom Кovačevićem uz učešće gradskog sekretara za kulturu, Ivana Кarla i saglasnost predstavnika udruženja izdavača – Dejana Papića, predsednika Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Zorana Hamovića, predsednika Udruženja profesionalnih izdavača i Žarka Čigoje, predstavnika samostalnih izdavača.

Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemiloških mera, navedeno je u saopštenju Sajma.

Novinu predstavlja produženje trajanja manifestacije za još jedan dan, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga početi u subotu, umesto u nedelju i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra.

Slogan Sajma knjiga je "Povratak napisanih".

Zemlja počasni gost je Rumunija.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti