Ryanair na prvom letu od Niša do Berlina - Najveća svetska niskotarifna avio kompanija leti iz Srbije

Komentari: 0

Najveća svetska lou-kost avio kompanija Ryanair uspostavila je u nedelju, 4. septembra, redovnu liniju na relaciji Niš - Berlin.

Avion Ryanair-a koji je oko 15.00 časova sleteo na niški aerodrom, dočekao je vodeni top, u prisustvu predstavnika irske kompanije i rukovodstva grada Niša.

Menadžer Ryanair-a Kjara Ravara kazala je da avioni te kompanije lete do aerodroma u 32 zemlje sveta, a da je uvođenjem leta ka Nišu, prvi put uvedena linija ka jednom gradu u Srbiji.

- Zadovoljni smo popunjenošću aviona na letu do Berlina. Očekujemo da u narednom periodu raste interesovanje i za druge letove naše kompanije sa aerodroma u Nišu - izjavila je Ravara podsećajući da su pojedina mesta u avionu na relaciji Niš - Berlin prodavana po ceni od 5,99 evra.

Ona je dodala da će povodom uspostavljanja nove linije, za putnike do Berlina važiti još jedna promocija tako da će karte za letove u decembru moći da se kupe već po ceni od 9,99 evra.

Direktor Javnog preduzeća Aerodrom Niš Vladica Đurđanović rekao je da svaka nova linija za niški aerodrom znači 30.000 novih putnika godišnje.

On je dodao da je od početka godine aerodrom "Konstantin Veliki" imao 50.000 putnika a da bi do kraja godine trebalo da bude odredište 120.000 putnika, jer će sa još tri leta Ryanair imati ukupno devet redovnih avio linija.

Avioni irske kompanije leteće između Niša i Berlina dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, a do kraja godine poletaće sa aerodroma "Konstantin Veliki" i ka Bratislavi, Dizeldorfu i Milanu.

 

Izvor: Beta

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti