ROSTFRAJ KOJI NE KORODIRA

Komentari: 0

Da li orman od nerđajućeg čelika može da korodira?

Da, jer nije svaki nerđajući čelik isti. Postoji više tipova, a pogrešan izbor u zahtevnoj sredini dovodi do korozije. Po pravilu, kućišta napravljena od nerđajućeg čelika zadovoljavaju sve potrebe industrije sa teškim uslovima rada, sa agresivnim hemijskim agensima, pare i povišene temperature. Ipak, ponekad je kombinacija spoljašnjih uticaja jača od izabranog materijala i tada čak i ovi ormani korodiraju. 

Kako izabrati pravi tip nerđajućeg čelika?

Čelici sa slabijom otpornošću (AISI 304, V2A) poslužiće u standardnim uslovima sa prisustvom vode i blagih organskih kiselina i baza. Ukoliko su prisutne neorganske kiseline ili slana voda, na primer, to nije dovoljno, pa se moraju primeniti kućišta izrađena od otpornijih čelika (AISI 316, V4A). Ovo su standardne varijante čelika od koji se rade Rittal ormani. Ako ni to nije dovoljno i sredina je još zahtevnija, na raspolaganju su specijalne varijante koje se izrađuju za konkretne zahteve.

Najjednostavnije je da nam se obratite i specificirate karakteristike sredine u kojoj će se nalaziti orman, a mi ćemo odrediti potreban tip nerđajućeg čelika i garantovaćemo za njegovu postojanost. 

Gde se kućišta od nerđajućeg čelika dobro osećaju?

Pored hemijske i prehrambene industrije, gde su iskušenja najveća zbog kombinovanog uticaja vlage, temperature i hemijskih supstanci, ormani od nerđajućeg čelika su sjajno rešenje za spoljnu montažu. Ne samo da će izdržati sve vremenske uslove, već im neće nauditi ni kombinacija hemijskih uticaja izduvnih gasova i mehaničkih oštećenja. 

Koje varijante su vam na raspolaganju?

Rittal nudi kućišta od nerđajućeg čelika u varijantama zidnih ormana (baza AE serija), kaseta (KL), samostojećih ormana (TS8 i SE8), pultova (TP), panela i drugih serija proizvoda. Javite nam se, rado ćemo vam pomoći oko izbora najboljeg rešenja za vaše projekte.

VESIMPEX d.o.o.

info@vesimpex.rs

www.vesimpex.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti