ROCKWELL AUTOMATION I ZVANIČNO PRISUTAN U SRBIJI

Komentari: 0

U Srbiji je otvorena kancelarija najveće svetske kompanije koja se bavi industrijskom automatizacijom i digitalnom transformacijom, čime je podignuta na viši nivo podrška postojećim korisnicima i otvoren put lokalnim industrijama da digitalno transformišu i automatizuju svoje poslovanje.

Gospodin Daniel Žurma, direktor Rockwell Automation Serbia, razgovarao je sa nama o novim mogućnostima, ciljevima i planovima koje ova kompanija ima na srpskom tržištu, kao i o jedinstvenoj primeni i integraciji rešenja koja nude.

Časopis Industrija: Dobrodošli i zvanično u Srbiju! Možete li nam reći šta dolazak globalnog lidera u industrijskoj automatizaciji i digitalnoj transformaciji – kompanije ROCKWELL AUTOMATION, znači za domaće tržište?

Daniel Žurma: Hvala vam na dobrodošlici! Direktna prisutnost na tržištu Srbije svakako podrazumeva da će naši krajnji korisnici i partneri uživati u boljoj podršci na već prisutnim tehnologijama kroz ceo životni ciklus sistema automatskog upravljanja.

Dodatno naš dolazak na domaće tržište omogućuje i asistenciju na projektima digitalizacije, na putu implementacije Industry 4.0 koncepta, počevši od savetodavnih usluga do usluge implementacije rešenja.

Časopis Industrija: Za početak, predstavite nam kompaniju, koji su Vaši planovi i ciljevi?

Daniel Žurma: Kompanija Rockwell Automation sa sedištem u Milvokiju SAD je prisutna u više od 100 zemalja sveta, sa više od 23.000 ukupno zaposlenih.

U 2020. godini ostvaren je promet od preko 6 milijardi dolara.

Vodeći brend kompanije Allen-Bradley, koji se smatra pionirom u razvoju PLC tehnologije još od 60-ih godina prošlog veka, prisutan je na tržištu već 118. godina.

Od strane međunarodno priznatog Ethisphere instituta dobili smo priznanje za jednu od najetičnijih kompanija za 2021. godinu.

Ovo priznanje smo zaslužili već 13 puta do sada.

Časopis Industrija: Proizvodi kompanije Rockwell Automation dostupni su u našoj zemlji već 30. godina preko partnera. Šta nudite klijentima kroz tehnologiju i podršku u automatizaciji, informacijama i digitalizaciji?

Daniel Žurma: U Srbiji, naši proizvodi i rešenja su već 30 godina dostupni preko distributer partnera.

Svakako da ćemo nastaviti saradnju sa našim distributer partnerom, firmom ControlTech iz Beograda, kao i sa Sistem integrator i OEM partnerima.

Sada smo u prilici, da zajedno sa našim partnerima, pružimo bolju podršku našim krajnjim korisnicima kroz celovit životni vek proizvodnog ciklusa.

Primera radi, navešću samo par tipičnih usluga: Ugovori o preventivnom održavanju opreme, Asistencija servisnog inženjera na lokaciji prilikom puštanja sistema u rad, Treninzi za operatere i održavaoce, Konsultacije vezano na implementaciju digitalizacije -Industry 4.0 rešenja, Izvođenje projekata po sistemu “Ključ u ruke“ itd.

Časopis Industrija: Kakve su to mogućnosti svetske klase koju donosi Rockwell Automation, i koje su prednosti implementacije rešenja koja nudite klijentima?

Daniel Žurma: Pored prepoznatljivog visokog kvaliteta naših proizvoda, ono što naša rešenja izdvaja od konkurentnih, je i jednostavnost primene i integracije.

Naši korisnici često u šali kažu, ko jednom isproba Allen-Bradley tehnologiju, nerado koristi ili prelazi na drugu.

Dodatno, kao lideri u industrijskoj automatizaciji, velika sredstva ulažemo u razvoj novih rešenja.

Naši korisnici i partneri mogu biti sigurni da ćemo svake godine biti u prilici da im ponudimo inovativna rešenja koja su osmišljena na način da njima pomognu u postizanju sopstvenih poslovnih ciljeva.

Rockwell Automation kroz svoj “Factory Talk Innovation Suite“ portfolio donosi možda i najbolje rešenje na svetu kada je reč o IIoT platformi za oblast industrijske primene.

Rešenja veštačke inteligencije- AI u optimizaciji procesa proizvodnje nam nisu strana, već ugovaramo konkretne projekte u Srbiji i regionu.

Časopis Industrija: Koje oblasti industrije su Vaš prioritet u Srbiji?

Daniel Žurma: Naša rešenja su tradicionalno prisutna u vodećim industrijama od lake industrije, poput prehrambene i industrije pića, do teške industrije, poput rudarstva i metala.

U Srbiji prioritet će biti, pored pomenutih, svakako gumarska i automobilska industrija, te industrija nafte i gasa.

Rockwell Automation Serbia d.o.o.
Bulevar Mihajla Pupina 6/19
e-mail: RASerbia@rockwellautomation.com




 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti