RGZ započeo primenu ISO standarda i veštačke inteligencije u borbi protiv korupcije

Komentari: 0
Fotografija od: RGZ

Republički geodetski zavod započeo je implementaciju ISO 37001 standarda protiv mita, saopštila je ta institucija.

- Za potrebe potpune i efikasne primene međunarodnih standarda, RGZ je počeo da koristi i veštačku inteligenciju.

Stav RGZ-a prema mitu je jasan: imamo nultu toleranciju prema korupciji.

Održana je i prva radionica za rukovodioce službi za katastar nepokretnosti iz cele Srbije kako bi se stekla neophodna znanja i veštine za primenu ovog standarda u svakodnevnom poslovanju - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je ova obuka deo šireg plana usklađivanja sa međunarodnim standardima, čime RGZ podiže kvalitet, efikasnost, bezbednost i održivost podataka i poslovanja na viši nivo.

- Posvećenost integritetu i etičkom ponašanju je od posebne važnosti u ovoj oblasti, i RGZ je istinski opredeljen za sprečavanje, otkrivanje i reagovanje na mito - navode iz GRZ-a.

Podseća se da je RGZ krajem prošle godine sertifikovan prema ISO 9001, 27001 i 27701 standardima od strane jednog od najstarijih evropskih sertifikacionih tela, TUV Austria.

- Jedan od najvažnijih koraka u unapređenju našeg poslovanja je uvođenje veštačke inteligencije za primenu i implementaciju ISO standarda.

Ovo inovativno rešenje omogućava RGZ-u da brže i efikasnije identifikuje potencijalne rizike i nepravilnosti, što dodatno jača našu borbu protiv korupcije - zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti