Regionalna energetska konferencija 2023

Komentari: 0

Inovacije, dekarbonizacija u privredi, saobraćaju, energetici i naftnoj industriji, baterije za skladištenje i tržište električne energije, finansiranje i zeleno kreditiranje.

Dvodnevna regionalna energetska konferencija, SEE ENERGY Connect & Supply 2023 održaće se 2. i 3. oktobra 2023. godine u hotelu "Sheraton" u Novom Sadu.

Prvog dana, bogat program konferencije posvetiće se ključnom temom dekarbonizacije i kroz tri panel diskusije (u privredi, saobraćaju, energetici i naftnoj industriji) predstaviće izazove, uvide o trenutnom stanju, inovacije i aspekte bliske budućnosti tranzicije koja očekuje našu privredu i industriju.

Iskusni predstavnici renomiranih kompanija poput Henkel, ABB, Schneider Electric, Siemens, Energy Net, Wabio, Viessmann, Ernst&Young, ističući najbolje prakse i primere iz industrije, istražiće kako privreda može odgovoriti na ovu realnost.

Drugi dan: Dan Toplotnih Pumpi

Ključne pravne aspekte izazova dekarbonizacije u privredi i olakšavanju u budućoj tranziciji predstaviće advokatska kancelarija Gecić Law.

NIS, Naftna industrija Srbije predstaviće ulogu nafte industrije u energetskoj tranziciji, trenutne projekte kao i buduće ciljeve. Fokusom na proizvodnju biogoriva, upotrebu solarne energije i zelenog vodonika, panel će istražiti tehnologije i partnerstva za prelazak na čistu energiju.

Koje su ključne prepreke i izazovi priključenja OIE projekata na elektroenergetsku mrežu, i kako ih prevazići? Kako da proizvođač i vlasnik elektrane na OIE prodaje električnu energiju kompanijama? Kako se u praksi realizuju ugovorni aranžmani za prodaju električne energije iz OIE projekata kupcima i kako se štite interesi obe strane?

Nakon dekarbonizacije, konferencija će se fokusirati na priključenje OIE projekata na elektroenergetsku mrežu u svetlu zahteva za instaliranje skladišta električne energije. RIMAC Energy i ENEL PS predstaviće svoje tehnologije baterija za skladištenje energije, dok će predstavnici CWP Global kompanije i ABB istražiti najnovije inovacije i prakse u ovoj oblasti sa ciljem unapređenja održive energetske tranzicije.

Dejan Stojčevski, tehnički direktor SEEPEX-a, licenciranog operatora za organizovano tržište električne energije, predstavnici Elektoprivrede Srbije i Green Balancing Group kompanije spezijalizovane za tržišni plasman električne energije proizvedene iz OIE, pružiće uvid u trgovinu električnom energijom i kako se može osigurati održivost i rast obnovljivog sektora. Bojan Milovanović iz Marsh osiguranja predstaviće značaj i uslove osiguranja OIE projekata.

U partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ, drugi dan konferencije posvećen je regulatornim i zakonodavnim razvojem toplotnih pumpi, tehnologijama, implementaciji, kao i finansiranju sektora grejanja iz OIE.

Dan toplotnih pumpi namenjen je stambenim zajednicama, lokalnim samoupravama, građanstvu kao i svim zainteresovanim na ovu temu.

SEE ENERGY platforma okupiće vodeće stručnjake, investitore, predstavnike industrije, donosioce odluka, proizvođače tehnologija, konsultantske kuće, državne i finansijske institucije.

Ovaj regionalni događaj predstavlja jedinstvenu priliku da se povežete sa ključnim igračima u industriji, saznate o najnovijim tehnologijama i politikama i doprinesite daljem razvoju održive energetike.

REGISTRACIJA za lično i online praćenje konferencije

Registracija bez kotizacije uz obavezno popunjavanje registracione forme moguća je na sajtu organizatora eventsevents--serserbio.rsbio.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti