Razvojna agencija Srbije i Mizuho banka potpisale memorandum za podršku japanskim investitorima

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Mizuho banka Ltd. i njena evropska podružnica Mizuho Bank Europe NV, potpisale su Memorandum o razumevanju, u cilju saradnje u pružanju podrške japanskim kompanijama koje žele da investiraju i posluju u Srbiji.

Ovo je prvi memorandum koji je potpisan između RAS-a i neke japanske banke.

Saradnja ozvaničena ovim memorandumom ima za cilj da podrži strateške investicije u i da doprinese pobošljanju poslovanja, kao i ekonomskom razvoju Republike Srbije - saopšteno je iz RAS-a.

Ističe se da će na osnovu buduće saradnje RAS i Mizuho banke, potencijalni investitori i kompanije iz Japana koje su zainteresovane za poslovanje u Srbiji moći će da dobiju neophodne informacije i savete od banke Mizuho.

Pored toga, RAS i Mizuho banka razmenjivaće dragocena znanja i iskustva i nastaviti da pospešuju dijalog između japanskih i srpskih kompanija kako u Republici Srbiji, tako i u Japanu.

Mizuho bank Ltd. je globalna finansijska institucija sa jakom bazom japanskih klijenata, bez korporativnog prisustva u Republici Srbiji.

Od osnivanja filijale Mizuho u Beču (Austrija) u julu 2015. godine, Mizuho proširuje opseg finansijskih usluga za klijente u centralnoj i istočnoj Evropi (CEE) i promoviše strane investicije u istom regionu.

Mimo memoranduma sa RAS, Mizuho banka takođe ima zvaničene saradnje sa investicionim agencijama iz Austrije, Poljske, Mađarske, Češke, Slovačke i Rumunije, u svrhu poboljšanja podrške klijentima u regionu.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti