Rakuten Viber predstavlja nove funkcije protiv spemovanja na svojoj platformi

Komentari: 0

Viber će od sada omogućiti svojim korisnicima da automatski filtriraju poruke i odlučuju ko ih može dodavati u grupe, pored ostalih funkcija namenjenih održavanju privatnosti.

Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija na svetu za besplatnu i laku komunikaciju, objavila je uvođenje više novih funkcija protiv spemovanja – sa ciljem dodatnog obezbeđenja privatnosti svojih korisnika – kao i mogućnost pretraživanja drugih korisnika po njihovom imenu.

Nova mogućnost pretrage će biti obezbeđenja dodatnim merama privatnosti, u skladu sa Viberovom izrazitom posvećenošću obezbeđivanju privatnosti za njegove korisnike.

Uz sve aktuelne promene u svetu i porast uloge aplikacija za razmenu poruka u komunikaciji preko svih očekivanja, potraga za dodatnim načinima da se dalje prošire krugovi poznanika i mreže saradnika su neprestane.

I pored toga, ljudi su redovno zasuti sa sve više informacija – i u takvoj situaciji bez presedana neophodno je obezbediti prevenciju od spemovanja i nepotrebnog pretrpavanja informacijama.

Usled tih pojava, izazov više nije steći što više onlajn kontakata, već to ostvariti na bezbedan način koji štiti korisničku privatnost. U tom smislu, Viberova nova rešenja predstavljaju pravi odgovor.

Viber će omogućiti svojim korisnicima da kontrolišu ko ih može dodavati u Zajednice i grupne četove – svi ili samo osobe čije kontakte su sačuvali u svom imeniku.

Da biste primenili ovo podešavanje, korisnici bi trebali da pritisnu Još > Podešavanja > Privatnost > Grupe > Kontroliši ko te može dodati u grupe.

Pored toga, pozivi za učlanjenje u Nove zajednice i grupne četove primljeni od strane nepoznatih pošiljaoca će automatski biti učitani kao novi Zahtevi za četovanje u inboksu, kako bi glavni ekran sa četovima ostao pregeledan i rasterećen od nepoželjnih zahteva.

Nova funkcija za pretragu korisnika Vibera će omogućiti dalje proširenje mreže kontakata – uz obezbeđivanje maksimalne korisničke privatnosti.

Čim neko bude pokrenuo pretragu po imenu korisnika, sadržaj će biti prikazan u ekranu za rezultate pretrage – pored profilne fotografije korisnika.

U skladu sa Viberovom čvrstom posvećenošću obezbeđivanja privatnosti svojih korisnika, bilo koji ćet pokrenut kroz pretragu će biti podložan dodatnim merama privatnosti, što podrazumeva da:

• Broj mobilnog svakog korisnika biva prikriven sve dok ga korisnik ne podeli sa sagovornikom. 

• Onlajn status biva prikriven. 

• Glasovni i video pozivi neće biti omogućeni.

Korisnici koji ne bi želeli da dozvole drugima da ih pronađu kroz korišćenje Pretrage bi trebali da pritisnu Još > Podešavanja > Privatnosti > Omogući korisnicima da vas pronađu po imenu.

Funkcije Pretrage korisnika preko Vibera i Inboksa za zahteve za četovanje će prvo biti isprobane u određenim zemljama – pre nego što budu globalno dostupne.

“Korisnicima je važno da mogu da prošire svoj krug društvenih kontakata – a istovremeno omoguće da njihov prostor komunkacije bude sačuvan od spemovanja.

Mi neprekidno radimo na pronalaženju optimalnih rešenja, poput ovih koje sada predstavljamo – koja će omogućiti našim korisnicima da prošire opseg komunikacije uz mogunost da sačuvaju bezbednost i privatnost iste.”, izjavio je Ofir Ejal, glavni menadžer za operacije Vibera. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti