Privredna komora Vojvodine i Vojvođanski IKT klaster ozvaničili saradnju

Komentari: 0
Fotografija od: PKV

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i direktor Vojvođanskog IKT klastera Milan Šolaja potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim je ozvaničena saradnja između PKV i klastera koji okuplja najbolje domaće kompanije iz sektora informacionih tehnologija.

Vučurević je istakao da je važno da PKV bude i zvanično poslovni partner sa ovim klasterom, jer kako kaže, IT sektor spada u jednu od najperspektivnijih privrednih delatnosti kod nas.

„Mi ovim sporazumom želimo da produbimo našu saradnju, da IT sektoru omogućimo da koristi naše poslovne kontakte, naročito kada je međuregionalna saradnja u pitanju.

Odnosno, da omogućimo jednu internacionalizaciju kvaliteta našeg IT sektora, koji je svakako na jednom evropskom nivou i da, kroz razne manifestacije, kroz razne sajmove, zajednički nastupamo i da promovišemo naš IT sektor, da povećamo broj zaposlenih, da kroz primenu njihovih znanja u našoj privredi, omogućimo bolji i kvalitetniji razvoj naše privrede“, rekao je Vučurević.

Direktor Vojvođanskog IKT klastera, odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da IT sektoru ne treba pomoć države, već da državi treba pomoć ovakvouspešnog i dobro razvijenog IT sektora.

„Komorski sistem bitan je deo privrednog sistema, dobro organizovan sa mnogobrojnim aktivnostima. Mislimo da je, strateški gledano, dobro da imamo saradnju sa komorskim sistemom. Mi naravno imamo saradnju sa Privrednom komorom Srbije i jako nam je drago što ćemo napraviti saradnju i institucionalizovati je sa PKV, jer ipak je to regionalna organizacija sa sedištem u istom gradu gde smo i mi“, rekao je Šolaja.

Dodao je da očekuje da će ovom saradnjom, moći da se ojača domaća tražnja ističući da su u Srbiji potrebe za implementacijom IT rešenja i usluga ogromne, dok je tražnja minimalna.

„Mi moramo da objasnimo domaćim privrednicima da, uz pomoć novih tehnologija, ne samo da će raditi brže, bolje i kvalitetnije, nego će moći da rade ono što bez ovih tehnologija nije bilo moguće uraditi“, istakao je Šolaja napomenuvši da je važno oslanjajući se na princip udruživanja, koji je Vojvođanski IKT klaster sadaudružen sa PKV, njenim kapacitetima i infrastrukturom,kako kaže, unapredio na jedan viši nivo.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti