PRISTUP KOMPANIJE +GF+ PIPING SYSTEMS GLOBALNOM PROBLEMU

Komentari: 0

U velikom broju specijalizovanih seminara, radova i prezentacija koje se tiču upravljanja vodom i njenim resursima, jedna tema uvek ostaje u centru pažnje: sa procenjenim gubicima od 126 milijardi m³ vode / 39 milijardi dolara godišnje, kao i pretnjom velikih klimatskih promena, rešavanje gubitka vode je imperativ.

Stručnjaci su zaključili da je za prevazilaženje gubitka vode potreban dvosmerni pristup: komunalna preduzeća moraju da se pozabave komercijalnim gubicima uz poboljšano upravljanje i upravljanje unutar svojih organizacija, dok tehnološke kompanije moraju da pronađu optimalna tehnička rešenja za fizičke gubitke.

Kao što pokazuju brojne studije slučaja iz celog sveta, komunalna preduzeća se danas u velikoj meri oslanjaju na inteligentnu tehnologiju upravljanja pritiskom.

Kompanija +GF+ PIPING SYSTEMS je lansirala NeoFlow ventil za regulaciju pritiska: polimerni balansirajuć i “lek” za vodovodne mreže.

Zajednički razvijen sa OFUI, NeoFlow ventil za regulaciju pritiska (PRV) omogućava vodovodnim preduzećima da lako implementiraju tehnologiju upravljanja pritiskom i izvuku korist iz obnovljene vodovodne mreže, rešenje za izbegavanje vode koja ne ostvaruje prihod.

Kompaktni polimerni ventil je do devet puta lakši i zahteva 40% manje vremena za ugradnju od standardnog metalnog PRV-a.

Tehnologija aksijalnog protoka čini NeoFlow neuporedivo preciznijim u radu.

NeoFlow PRV sa svojom tehnologijom upravljanja pritiskom je usmeren na postojeće i buduće vodovodne mreže, pomažući im da smanje previsoku potrošnju, postojeća curenja i nepotrebno mehaničko opterećenje opreme u cevovodu.

Kao polimerni PRV, NeoFlow nudi brojne prednosti u odnosu na tradicionalne metalne ventile, kao što su dug, stabilan životni vek, bez korozije i niske troškove održavanja.

“NeoFlow pruža vodovodnim preduzećima lak ulazak u uravnoteženo upravljanje priti skom i automatizovano aktiviranje, što dovodi do nastanka više održive distributivne mreže“, kaže Olivier Narbei, viši menadžer poslovnog razvoja za vodovodne
mreže u kompaniji +GF+ PIPING SYSTEMS.

“Dizajniran tako da ima samo tri osnovna dela (bez vretena aktuatora i membrane) i jednog pokretnog dela, polimerni NeoFlow PRV značajno smanjuje troškove održavanja, podiže pouzdanost i pojednostavljuje život rukovaoca i instalatera vodovodnih mreža.“

Pored toga, +GF+ PIPING SYSTEMS može da dizajnira i unapred sastavi instalacioni komplet koji će uštedeti do 40% troškova instalacije prilikom nadogradnje postojeće lokacije ili kreiranja nove PRV komore.

PRV NeoFlow dizajn aksijalnog protoka omoguć ava visoko precizan i stabilan protok na svim vrednostima (i do 0) čak i pri malom radnom diferencijalnom pritisku.

NeoFlow PRV je uspešno koristila kompanija IRETI omogućavajući kontrolu pritiska sa 1% do 100% protoka kroz ventil, pružajući izuzetnu preciznost i stabilnost, kaže IRETI-jev menadžer za gubitke vode. IRETI upravlja integrisanom uslugom vode, preko različitih kompanija koje posluju u severnoj Italiji, za ukupno oko 2,7 miliona stanovnika.

U njihovom slučaju, smanjenje pritiska od 25% u mrežama dovelo je do, na primer, 75% manje učestalosti pucanja cevi.

Veća preciznost kontrole protoka, takođe, omogućila je mnogo bolje upravljanje pritiskom u delovima sistema sa niskim pritiskom.

Saznajte više o PRV NeoFlow tako što ć ete posetiti www.gfps.com/neoflow

Webcast serijal “Rešavanje gubitka vode za ceo život“ okuplja stručnjake iz globalnog sektora vode kako bi razgovarali o problemima sa kojima se vodovodna preduzeća suočavaju danas, kao i o aktuelnim rešenjima i budućoj tehnologiji.

Svih pet epizoda koje je proizveo vodeći provajder rešenja za protok je dostupno za strimovanje na zahtev - https://vvv.gfps.com/solvingvaterlossseries

POLIETILENSKI SISTEMI doo, Novi Sad je uvoznik i distributer proizvoda kompanije +GF+ PIPING SYSTEMS (UTILITY, INDUSTRY, BUILDING TECHNOLOGY) za Republiku Srbiju.

POLIETILENSKI SISTEMI doo
Bulevar oslobođenja 40/ XI/ 55,
21000 Novi Sad, Srbija
office@pe-sistemi.co.rs
www.pe-sistemi.co.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti