Potencijal za saradnju sa Luksemburgom - prehrambeni i IT sektor

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

Potencijal za unapređenje privredne saradnje Srbije i Luksemburga predstavljaju prehrambeni, IT sektor, inovacije i transfer tehnologija, ukazano je na sastanku ambasadora Luksemburga u Srbiji Filipa Donkela, direktora kompanije OCSiAL Konstantina Notmana i direktora Sektora za strateške analize Privredne komore Srbije Mihaila Vesovića.

Kompanija OCSiAL, koja ima postrojenje u Staroj Pazovi, zainteresovana je za dalji razvoj poslovanja u Srbiji i zapošljavanje novog stručnog i naučnog kadra, ukazao je Notman.

„Izabrao sam vašu zemlju kako zbog ekonomskih tako i političkih razloga. Iako cena energenata nije mnogo manja nego u ostalim delovima Evrope, svi drugi činioci značajni za poslovanje su prilično povoljniji nego u većini evropskih država. Kada pričamo o političkim uslovima, činjenica da ste u svojstvu kandidata za ulazak u Evropsku uniju takođe ima pozitivno dejstvo na poslovanje“, Rekao je Notman.

„Voleo bih da dam priliku mladim naučnicima da rade u mojoj firmi jer se bavimo razvojem inovativnih tehnologija i verujem da bi im bilo interesantno da na taj način unaprede svoje znanje“, dodao je on.

Vesović je naglasio da Srbija teži ka tome da postane jedna od vodećih zemalja u proizvodnji tehnoloških inovacija i da je dosta toga već postignuto na tom planu. "Imamo četiri tehnološka parka, pružamo ogromnu podršku startap kompanijama i u skladu sa tim, pozitivno smo otvoreni ka saradnji sa kompanijama koje dele našu viziju budućnosti“, ukazao je Vesović.

Sastanku su prisustvovali i Nenad Đurđević, savetnik predsednika Privredne komore Srbije i Milan Ristić, viši savetnik Centra za Evropu Privredne komore Srbije.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti