Paypal ce podržati kriptovalute

Komentari: 1
Fotografija od: pixabay.com

Paypal Holdings pridružio se tržištu kriptovaluta, omogućavajući kupcima da poseduju, kupuju i prodaju bitkoin i druge virtuelne kovanice koristeći "mrežne novčanike" američke kompanije za digitalno plaćanje.

Kupci Paypal-a, takođe, će moći da koriste kriptovalute za kupovinu kod 26 miliona trgovaca na njegovoj mreži počev od 2021. godine, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.

Paypal se nada da će usluga podstaći globalnu upotrebu virtuelnih kovanica i pripremiti svoju mrežu za nove digitalne valute koje bi mogle razviti centralne banke i korporacije, rekao je predsednik i izvršni direktor Dan Schulman u intervjuu

- Radimo sa centralnim bankama i razmišljamo o svim oblicima digitalnih valuta i o tome kako Paypal može igrati ulogu - rekao je.

Vlasnici američkih računa moći će da kupuju, prodaju i drže kripto valute u svojim PayPal novčanicima tokom narednih nedelja, saopštila je kompanija i dodala da je u planu kompanije da se proširi na Venmo i neke zemlje u prvoj polovini 2021. godine.

Izvor: eKapija

1 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Sredo Savkic
01.11.2020 10:54
Moram priznati da do skora nisam nista znao o kroptovalutama, guglajuci po internetu i sajtu https://bitcoinkupovinaprodaja.rs/ naucio sam nogo toga. Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti