Otvoren konkurs Battle of Minds namenjen mladima sa preduzetničkim idejama

Komentari: 0
Fotografija od: British American Tobacoo/Na fotografiji - Katarina Demijanenko i Valentina Ćernicin

Globalni program Battle of Minds namenjen mladima sa preduzetničkim idejama, održaće se i ove, 2022. godine, a prijave na konkurs za predstavnike iz Srbije biće otvorene do 30. juna.

Takmičenje će omogućiti studentima i onima koji su nedavno diplomirali da podele svoju inovativnu ideju sa svetom i time osvoje vredne nagrade. Najboljima na lokalnom nivou sleduje novčana nagrada ili stručna praksa u BAT South-East Europe d.o.o. u Beogradu, dok prvoplasiranima na globalnom nivou sleduje čak 50.000, a drugoplasiranima 25.000 funti.

Sa ciljem da se talentovanim i poslovnim mladim osobama iz celog sveta pruži prilika da dođu do svog prvog posla, kompanija British American Tobacco (BAT) jednom godišnje organizuje takmičenje Battle of Minds.

Naša zemlja učestvuje u njemu po treći put sa još 20 država iz celog sveta, a timovi koji odgovaraju na jednu od tri zadate oblasti treba da imaju minimum dva, a najviše četiri člana.

ZADACI IZ TRI RAZLIČITE OBLASTI

Timovi treba da osmisle svoju biznis ideju koja će odgovoriti na neku od zadatih tema programa, a 2022. godine to su: cirkularna ekonomija, digitalizacija radnog prostora i blokčejn tehnologija.

Kreiranje ekonomije bez otpada je u suštini održivog poslovanja BAT-a čime se teži obezbeđivanju bolje budućnosti koja podrazumeva manje plastike i otpada, a više recikliranog materijala.

Upravo je zato jedan od zadataka za mlade umove da osmisle rešenje iz oblasti Environmental Challenge: Circular Economy. Tako na primer, idejni koncept može da bude proizvod napravljen od otpada, koji se odnosi na prelazak na reciklabilnu ambalažu koja pomaže i u uštedi emisije ugljen-dioksida.

Social challenge: Workplace digitalization je izazov koji se odnosi na digitalizaciju radnog prostora. Pandemija je vidno ubrzala prelazak na digitalni svet i dovela do promena u načinu na koji živimo.

Mnoge kompanije širom sveta moraju da se suoče sa „hibridnim“ (uživo/na daljinu) modelom rada koji ima potencijal da postane nova normala na mnogim radnim mestima. Kod ovog zadatka se od mladih očekuje da osmisle način kojim će povezati rad između kancelarije i digitalnih nomada. Rešenje može biti korišćenje Metaverse-a.

Smart ugovori, kriptovalute i NFT-i zasnovani su na blokčejnu – a primena tehnologije za poslovanje je još uvek na početku svog razvoja. Upravo zbog toga je Governance challenge: Blockchain’s business potential jedan od zadataka ovogodišnjeg programa.

Talentovani studenti treba da osmisle način za praćenje i upravljanje ovom tehnologijom u ESG prostoru. Na primer, to bi se moglo ostvariti praćenjem otiska lanca snabdevanja.

Ideje ocenjuju lokalni timovi među kojima su lokalni lideri, ali i zaposleni u BAT-u. Ako se rešenje pokaže kao uspešno, tim nastavlja takmičenje na regionalnom nivou, gde predstavlja svoju zemlju.

Prijave su otvorene, a možete se registrovati putem sledećeg linka - About the competition (bat-battleofminds.com)

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti