Otvoren je najznačajniji tehnološki sajam na svetu Hannover Messe 2017

Komentari: 0
Fotografija od: Hannover Messe (Nemačka kancelarka Angela Merkel i premijerka Poljske Beata Šidlo)

Otvoren je Hannover Messe 2017. Najznačajniji tehnološki sajam. Na svečanoj ceremoniji sajam su otvorile Nemačka kancelarka Angela Merker i premijerka Poljske Beata Šidlo. Kao zemlja sa šestom najrazvijenijom industrijom u EU i stalnim ekonomskim rastom, Poljska je ovogodišnji partner sajma. 

Svečanoj ceremoniji prisustvovalo je 2.500 gostiju, među kojima su bili vodeći svetski političari, preko sto generalnih menadžera vodećih industrijskih svetskih kompanija i preko 300 svetskih novinara. Redakcija časopisa Industrija je prisustvovala svečanoj ceremoniji, zahvaljujući kompaniji ProExpo, predstavniku sajma Hannover Messe za Srbiju i Crnu Goru.

Pored svečane ceremonije, održala se i dodela prestižne nagrade "Hermes" (HERMES AWARD). Nagrada je dodeljena kompaniji SCHUNK GmbH & Co. KG. iz Nemačke.

"Hermes" je jedna od najprestižnijih svetstkih industrijsko-tehnoloških nagrada. Kompanija Schunk je globalni lider u inovativnim sistemima. Nagradu je uručila Nemačka ministarka za obrazovanje i istraživanje Johana Vanka.

Najznačajniji tehnološki sajam u svetu Hannover Messe 2017 održava se od 24. do 28. aprila 2017. godine.

Hannover Messe godišnje okupi oko 6.500 kompanija iz 100 zemalja i više od 220.000 stručnih posetilaca iz celog sveta.

Dobitnici nagrade "Hermes" sa ministarkom obrazovanja i istraživanja SR Nemačke

Svake godine se u Hanoveru ostvari oko 6 miliona poslovnih kontakata. Na ovogodišnjem sajmu paralelno je organizovano 7 izložbi: Industrial Automation, MDA (Motion, Drive & Automation), Digital Factory, Energy, ComVac, Industrial Supply, Research & Technology.

Uprkos brzom širenju digitalizacije ljudi će uvek biti ključni igrači za uspehe u industriji. Industrija 4.0 pomoći će da uloge radnika u fabrikama postanu više interesantne i raznovrsne.

Umesto da obavljaju stalno iste zadatke, zaposleni u fabrikama će ubuduće sve više biti pozvani da rešavaju probleme, donose odluke, inoviraju i iniciraju stvaranje dodatne vrednosti. Ali sve to zahteva od kompanija ulaganje u edukaciju i blagovremenu pripremu radnika za korišćenje novih alata.

Velika imena, inovativni startapi i roboti sa približno ljudskom osetljivošću se predstavljaju iz dana u dan na sajmu Hannnover Messe 2017. Jako je teško opisati šta sve nudi ovaj sajam. Od novih tehnologija preko novih industrijskih rešenja, pa sve do stvari koje morate videti, zato što proširuju poslovne vidike.

Sa kolaborativnim robotima i automatski vođenim sitemima vozila koji dolaze do izražaja u proizvodnji, Hannover Messe sebe pozicionira kao ključni globalni centar za industrijsku robotiku.

"Veliki" igrači u robotici baš na najvećem svetskom sajmu industrijskih tehnologija predstavljaju prednosti svojih inovacija i ključnu ulogu u razvoju Industrije 4.0.

Među njima su velika svetska imena Fanuc, KUKA, Comau, Kawasaki, Universal Robots, Stäubli, Mitsubishi, Rethink Robotics, Denso, kao i startap Franka Emika.

Sa motom „Integrated Industry – Creating Value” sajam ima vodeću ulogu u digitalizaciji proizvodnih procesa i integrisanju energetskih sistema.

Poljska kao ovogodišnja partnerska zemlja u Hanoveru će prikazati svoj celokupan tehnološki spektar sa posebnim naglaskom na IT industriju i energetiku. Oko 150 poljskih kompanija učestvovuje na ovogodišnjem sajmu.

Uz podršku PKS-a i RAS-a organizovan je zajednički nastup srpskih privrednika na sajmu Hannover Messe 2017, a pored nacionalnog štanda Srbiju u Hanoveru kroz samostalne nastupe predstavljaju i kompanije Fabrika mernih transformatora (FMT), Evrotehna, PPT Armature i PPT INZENJERING.

Za više informacija o sajmu posetite zvaničnu stranicu www.hannovermesse.de/en ili stranicu kompanije ProExpo koja je zvanični predstavnik Deutsche Messe Hannover i Messe Düsseldorf.

Kompanija ProExpo predstavlja ulaznicu kompanija u Srbiji za predstavu na kojoj su tehnološka i poslovna čuda moguća. Pored toga u kompaniji ProExpo imate najboljeg mogućeg savetnika za predstavljanje na najvećem tehnološkom sajmu na svetu. Predstavljanje na sajmu gde izlaže preko 6.500 kompanija, mora biti zaista dobro isplanirano. Izlaganje na sajmu Hannover Messe je ulaganje u kompaniju i veliki izazov koji se može višestruko isplatiti. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti