Otvaranje cargo-partner infologističkog centra u Sofiji planirano u Junu 2018

Komentari: 0

Međunarodna kompanija za transport i logistiku, cargo-partner, nedavno je proslavila proširenje svog infologističkog centra u Sofiji, Bugarska. Novo skladište sertifikovano po TAPA-A standardima će pružiti više od 16.500 m2 skladišnog prostora, a završetak radova planiran je sredinom godine.

23. marta 2018. godine, cargo-partner proslavio je proširenje sadašnjeg Infologističkog centra u Sofiji, u Bugarskoj. U junu, sedište cargo-partner Burgarska preseliće se na novu lokaciju. Glavna dvorana će imati preko 22.000 paletnih mesta, a ukupan prostor za skladištenje iznosiće 16.500 m2, dok će kancelarijski prostor osigurati radna mesta za više od 130 zaposlenih na površini od 2.000 m2.

Projekat vodi građevinska kompanija Jung u saradnji sa arhitektskom firmom Int Arh. Infologistički centar je TAPA-A sertifikovan i opremljen moderan sistem kontrole pristupa, opremljen LED rasvetom na površini kompletnog objekta. Otvaranje će se održati u dve faze: poslovna zgrada i deo skladišta će se otvoriti u junu, a preostali delovi logističkog kompleksa će biti dostupni do kraja jula.

Lokacija je strateški odabrana u gradu, kako bi pružila optimalnu udobnost za klijente i zaposlene. Tačna adresa je 44A Vasil Zlatatrov ulica, u blizini metro stanice Sofiiska Sveta Gora i autoputa. Blizina aerodroma u Sofiji je značajna prednost, jer je avio transport najvažniji segment poslovanja za cargo-partner u Bugarskoj. Osim toga, veza sa železnicom, pruža mogućnost istovara robe direktno iz voza u skladište.

Ceremoniju je organizovala građevinska firma Jung. Tokom manifestacije, direktor Jung Nikolay Penev zahvalio se svim građevinskim radnicima na uloženom trudu i rekao je da je veoma zadovoljan konačnim rezultatom. Anton Stojkov, direktor cargo-partnera u Bugarskoj, takođe je izrazio zahvalnost svima koji su doprineli izgradnji nove zgrade.

Gosti svečanosti bili su pozvani na poseban obilazak od prizemlja do krova nove zgrade. Turneja je završena na terasi, koja će služiti kao rekreativni centar za zaposlene. Tokom ceremonije, Anton Stojkov spomenuo je sledeće: "2018. godina je značajna za nas - ne samo zato što dobijamo novu poslovnu zgradu, već i zbog toga što slavimo 15. godišnjicu cargo-partnera u Bugarskoj. "Tokom proteklih 15 godina, kompanija je u stalnom porastu za oko 35% godišnje, razvija svoj portofolio usluga i povećava tržišni udeo u zemlji.

U ovoj godini cargo-partner grupa slavi 35. godišnjicu. Osnovana je 1983. godine prvenstveno specijalizovana za avio transport u Beču. Danas kompanija ima 130 ogranaka širom sveta i nudi sveobuhvatan portfolio: avio, pomorski, drumski, železnički transport, skladištenje i rešenja za upravljanje lancem snabdevanja.

U poslednjih nekoliko godina, cargo-partner je stavio poseban fokus na strateško širenje skladišnih kapaciteta širom sveta.

Osim Infologističkog centra u Bugarskoj, druge značajne investicije uključuju: Infologistički centar u sedištu kompanije u blizini Vienna Airport, ukupne površine od preko 12.200 m2 (planirano otvaranje na jesen 2018), proširenje logističkog centra u Dunajska Streda, Slovačka (ekspanzija od 7.200 do 14.200 m2 završena je u 2017. godini, a dalje širenje do 4.000 m2 treba da bude završeno do kraja 2018. godine), nova skladišta u Hamburgu (4.900 m2, otvorena u 2017), Clarksville, TN i Chicago, Illinois (14.000 m2 svaki otvoren u 2017), Ljubljana (25.000 m2, planirano otvaranje u leto 2019), i Hong Kong (3.000 m2, planirano otvaranje kraj 2018).

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti