OSTVARIVANJE CILJEVA KLIMATSKI-NEUTRALNO - ZERO EMISSIONS USLUGA

Komentari: 0

Usluga Zero Emissions kompanije Gebrüder Weiss omogućava korisnicima da se izračuna emisiju CO2 transportovanog tereta i promoviše sertifikovane projekte zaštite klime.

Od 1. novembra 2021. godine, klijenti kompanije Gebrüder Weiss imaju priliku da u potpunosti dobiju informaciju o emisiji CO2 nastale tokom transporta svog tereta.

Sa svojom novom uslugom zero emissions, kompanija Gebrüder Weiss izračunava i dokumentuje izlaz CO2 za svaku pošiljku koja se prevozi širom sveta drumskim, železničkim, morskim i vazdušnim putem.

Zero emmisions daje našim klijentima potpunu i detaljnu transparentnost u pogledu emisije CO2 njihovih pošiljki. Na ovaj način mi im pomažemo da krenu ka klimatskoj neutralnosti i uravnoteženoj proceni životnog ciklusa.“ – izjavio je Wolfram Senger-Weiss, izvršni direktor kompanije Gebrüder Weiss.

Količina emisije CO2 se beleži uz pomoć veb EcoTransIT baze podataka. Obračun sadrži preliminarne, glavne i završne deonice transporta kao i specifične vidove transporta.

Gebrüder Weiss takođe sledi jasne ciljeve u svojoj strategiji održivosti

Gebrüder Weiss je partner svojim klijentima na putu do klimatske neutralnosti.

Takođe je kompanija sebi postavila ambiciozne ciljeve. Do 2030. godine nastoji da bude CO2 neutralna u svojim logističkim terminalima korišćenjem električne energije proizvedene fotonaponskim sistemima.

Štaviše, kompanija već koristi niz kamiona sa niskim emisijama CO2 koja idu na tečni prirodni gas (LNG, CNG), električnu energiju ili na vodonik.

O Gebrüder Weiss

Sa preko 7.400 zaposlenih, 170 sopstvenih filijala i preliminarnim godišnjim prometom od 1,77 milijardi evra (2020) kompanija Gebrüder Weiss spada u vodeća transportna i logistička preduzeća u Evropi.

Pod krovom Gebrüder Weiss Holding AG sa sedištem u Lauterahu (Austrija) ova kompanija, pored svojih glavnih oblasti poslovanja na polju drumskog transporta, vazdušnog i pomorskog transporta robe, kao i logistike, obuhvata i niz visoko specijalizovanih rešenja za određene delatnosti i ćerke kompanije – među njima, između ostalog, i logistički konsalting x|vise, tectraxx (specijalistu za visokotehnološka preduzeća), dicall (komunikaciona rešenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (železnički transport) i servis za dostavu paketa Gebrüder Weiss, suvlasnika austrijskog DPD.

Ovakvo koncentrisanje delatnosti omogućava koncernu da brzo i fleksibilno reaguje na potrebe klijenata.

Zbog velikog broja ekoloških, ekonomskih i socijalnih mera, ovo porodično preduzeće, čija istorija seže u prošlost više od 500 godina, smatra se i danas predvodnikom na području održivog privređivanja.

 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti