Od početka godine na letovima Air Serbia tri miliona putnika

Komentari: 0
Fotografija od: Air Serbia/Luka Filipović

Air Serbia je po prvi put u svojoj istoriji, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla više od tri miliona putnika u toku jedne godine.

Na taj način, već u septembru je za sedam odsto nadmašen najbolji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika zabeležen u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini.

- Za nešto više od mesec dana, 26. oktobra, obeležićemo 10 godina poslovanja pod imenom Er Srbija. Rezultati koje danas ostvarujemo potvrda su da je strategija koja je osmišljena 2013. godine bila pobednička.

Pandemija nas je nakratko usporila, ali ne i skrenula sa puta razvoja. Godina u kojoj proslavljamo deceniju poslovanja ujedno je i najuspešnija od kada poslujemo kao Er Srbija.

Već polovinom septembra prevezli smo tri miliona putnika. Prateći pozitivan trend rasta, sada sa sigurnošću možemo da kažemo da će broj prevezenih putnika do kraja 2023. godine biti značajno veći od ranije najavljenih 3,5 miliona - rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Er Srbija leti do više od 80 destinacija širom sveta, a pored matičnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, putnici imaju priliku da do željenih gradova stignu i sa niškog aerodroma Konstantin Veliki, kao i međunarodnog aerodroma Morava kod Kraljeva.

Izvor: eKapija

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti