Novi broj časopisa Industrija uskoro stiže na vaše adrese

Komentari: 0

Novi broj časopisa Industrija- avgust 2022. izašao je iz štampe i uskoro stiže na vaše adrese

U Češkoj u reci Elbi, izvirilo je kamenje iz vode zbog niskog vodostaja, a na jednom kamenu piše “ako me vidiš – plači“. Ne, ovo nije neslana šala, ovo je upozorenje iz prošlosti.

Ljudi su ucrtali na tom kamenju nivo vode kada su bile rekordno sušne godine u istoriji. Ovo je upozorenje da nam preti glad, jer suša nije pretnja – ona je realnost ovog leta, svuda u Evropi.

A jedna od najvećih žitnica Evrope i dalje trpi rat koji se odvija od početka proleća, i kome se ne vidi kraj.

Stručnjaci kažu, da će biti hrane – ali po kojoj ceni, to niko sada ne može tačno da prognozira.

Pored hrane, i kriza sa energentima je nešto o čemu se svaki dan priča.

U Nemačkoj se najavljuju niže temperature u kancelarijama i stanovima za ovu zimu, a pominju se i sportske hale koje će služiti kao mesto za grejanje građana.

Da, da pričamo o 2023. godini, i ne, nije ovo scenario nekog apokaliptičnog filma.

Opet, za nas koji smo na Balkanu preživeli devedesete godine prošloga veka, nekako se ne bojim mnogo – snaći ćemo se, ali videćemo i po koju cenu.

Ali, na globalnom nivou, malo toga mi možemo da promenimo, zato nam ostaje da se okrenemo našim resursima, energentima, pšenici, suncokretu, pa i da izvozimo ako bude više od potrebnog. I naravno, obnovljivi izvori energije, nekako mi se čini da u tom pravcu ne idemo koliko bi trebalo.

A kakva je situacija u sektorima transporta i logistike, kao i ambalaže i pakovanja, to možete videti u ovom izdanju Industrije.

Uz sajam Grafima na beogradskom sajmu, ove godine će biti održan i sajam pakovanja i ambalaže PakAm, gde ćemo biti prisutni i mi kao medijski partner, pa eto prilike da se vidimo.

Hvala što nas čitate

Nikola Mirković
glavni i odgovorni urednik

Ukoliko se još niste pretplatili, možete to uraditi putem LINKA ili mejla pretplata@industrija.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti