NOVE TEHNOLOGIJE BUDUĆNOSTI I ULOGA LEŽAJEVA U NJIMA

Komentari: 3

Svet se menja neverovatnom brzinom. Ono što je danas naša realnost, u prošlosti je bila samo nečija imaginacija, a ono što nam tek dolazi u budućnosti sada teško da možemo i da zamislimo.

Virtuelna realnost, holografski televizori, supersonični vozovi, leteći automobili, veštačka inteligencija i 3D štampači, su samo neke od naprednih tehnologija koje nas čekaju u bliskoj budućnosti.

Nove tehnologije menjaju svet, transformišu i unapređuju standarde, a tako i naš način života. Na polju tehnoloških inovacija granice se konstantno brišu, a mogućnosti njihove primene neprestano šire i umnožavaju.

Svet se zaista menja velikom brzinom, ali u celom tom procesu promena i čestih zastarevanja, jedan stari civilizacijski pronalazak nikako ne gubi na značaju, niti odlazi u istoriju – ležaj.

Ležajevi, ili lageri, odvajkada pokreću ovaj svet. Oni su naša prošlost, sadašnjost i budućnost. Stari su gotovo koliko i stari Egipćani, koji su ih pravili za prevoz teškog tereta, koristeći debla ispod sanki.

Od drvenih do čeličnih ležajeva, kroz vekove se razvijala njihova upotreba i dizajn, a danas, uz napredne tehnologije budućnosti njihova uloga postala je još značajnija, te je i prodaja ležajeva u stalnom porastu i potražnji.

Od letećih automobila do autonomnih robota, lageri su i dalje nezamenljivi mehanički delovi, što je donekle i logično, ali njihova uloga važna je i u 3D štampi, 5G mreži i Industrijskom internetu stvari (Industrial Internet of Things - IIoT).

Kroz ovu naprednu tehnologiju razvija se i unapređuje i tehnologija izrade i prodaja lezajeva, te tako danas dobijamo proizvode nove generacije sa izuzetnim performansama.

U današnjoj industrijskoj revoluciji, koja generiše 5G i Industrijski internet stvari, gde se fabrikama omogućava da nepogrešivo kreiraju mrežu bežično povezanih mašina i ljudi koji će prikupljati, analizirati i distribuirati potrebne podatke u realnom vremenu, ležajevi igraju značajnu ulogu.

Iz tog razloga, kompanija SKF, kao globalni lider u industriji ležajeva, u saradnji sa Eriksonom i Chalmers University of Technology u Švedskoj radi na redefinisanju performansi i dizajna svojih proizvoda za nove tehnologije budućnosti.

Njihovi sferni valjkasti lezajevi nove generacije učiniće ovu naprednu tehnologiju bržom, sigurnijom i čistijom.

A do tada, ostaje nam da pomno pratimo dešavanja na poljima novih tehnologija i industrije ležajeva, jer budućnost je blizu, po nekim prognozama sve o čemu smo govorili postaće naša realnost naredne 2020. godine.

SKF kompanija je u mnogim slučajevima dosada odredila granice standarda kada su u pitanju valjkasti lezajevi, kuglični, igličasti, super precizni i drugi ležajevi.

Katalog celokupnog asortimana SKF proizvoda dobro je znan i krajnjim korisnicima, zahvaljujući uštedi procesa proizvodnje i smanjenoj potrošnji energije.

Među najtraženijim vrstama lagera danas su kuglični ležajevi, cene isplative, a kvalitet i dugotrajnost zagarantovana.Stoga ne sumnjamo da će i nove generacije proizvoda ove kompanije opravdati zasluženo poverenje kupaca.

Ovlašćeni distributer SKF ležajeva u Srbiji i Crnoj Gori je kompanija Handler West, sa sedištem u Beogradu.

Odskora, ova firma ima online shop, prvi i jedini u Srbiji, sa kojim prodaja ležajeva nikada nije bila lakša.Uz kompletan asortiman svih vrsta ležajeva, u ponudi su i ostali proizvodi kompanije SKF, semerinzi, kaiševi, lanci, remenice i sl, ali i slični proizvodi drugih svetski poznatih proizvođača.

SKF alati za praćenje stanja ležajeva doprinose digitalizaciji u procesu Industrije 4.0 i to prvenstveno kroz uređaj SKF QUICK COLLECT koji omogućava brži, efikasniji i napredniji način praćenja stanja ležaja, slanje izveštaja i sakupljanje podataka na jednom mestu.

Kada su u pitanju vrste ležajeva – valjkasti ležajevi, cilindrično-valjkasti, konusno-valjkasti, igličasti, buričasti ili kuglični ležajevi, cene ovih proizvoda zavise od vrste, dimenzija i proizvođača. 

Handler West odnosno portal www.e-lager.rs omogućava svakom fizičkom ili pravnom licu, putem jedinstvenog korisničkog profila, praćenje stanja porudžbina, uvid u cene, brže i efikasnije poručivanje čime se postiže značajna ušteda vremena u procesima nabavke.

Takođe, povezanost tehničke i nabavne službe preko jedinstvenog profila omogućava gotovo nepogrešiv izbor traženog proizvoda.

Ukoliko su vam potrebni novi ležajevi, katalog ovih proizvoda možete pregledati na portalu e-lager.rs.

HANDLER WEST DOO
Preševska 71/5
11050 Beograd
tel. +381 69 19 77 186
email. office@e-lager.rs
web. www.e-lager.rs

 

3 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Dragan Lazic
27.01.2021 11:42
Postovani
Da li postoji mogucnost neke saradnje kao frasiza ili slicno. Imam magacin koji sam iznajmio 400 m2 i kancelarije 40m2 na vrlo atraktivnom delu u Nisu blizu centra , i blizu zeleznicke stanice Nis pa me interesuje da li ste zainteresovani za neku saradnju .
Pozdrav Odgovori
Petar Medić
16.07.2019 22:59
Pozdrav! Odgovori
Predrag Mladenović
11.05.2019 22:06
Pozdrav od MAŠ.ING.PREDRAG mLADENOVIĆ,
Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti