Nova laser tracker platforma ultra dugog dometa sa ručnom bežičnom sondom iz Hexagona

Komentari: 0

Hexagon-ovo odeljenje Manufacturing Intelligence je objavilo puštanje u prodaju Leica Absolute Tracker AT500 i prateći sensor B-Probeplus, najnoviji 3D laser tracker sistem. Nasleđujući veoma uspešnu AT400 seriju, nova AT500 platforma donosi unapređenje performansi merenja reflektorom i sondom, novi intergisani kontroler sa baterijama, punu IP54 zaštitu i prošireni radni temperaturni opseg.

AT500 konstruisan je kao najprenosiviji i najrobusniji laser tracker u Hexagon-ovom portfoliju. Brojne karakteristike doprinose ekstremno brzom vremenu pripreme, uključujući prvi integrisani Absolute Tracker kontroler. Ovakav novi dizajn je veliki korak napred u smislu prenosivosti, sa minimalnim brojem kablova a vreme pripreme je smanjeno na plug-and -play koncept.

Pored toga, platforma nema potrebu nivelisanja ili inicijalizacije sa reflektorom pre početka merenja, to omogućava sistemu da isporuči značajno ukupno uvećanje produktivnosti i smanjenje potrebnog vremena do dobijanja prvih rezultata.

Laser tracker platforma sledeće generacije sa novom B-Probeplus donosi revoluciju u funkcionalnosti sonde. Uvećani ugao zaokretanja i radni opseg čini sondu komfornom za korišćenje i ciljanje, omogućava direktna pravovremena očitavanja na displeju senzora pomoću real-time povratne sprege i na taj način osigurava da su tačke izmerene tačno već prvim klikom. I sve to dolazi sa preciznosću sertifikovanom u skladu sa ISO 10360-10 specifikacijama.

“AT403 i njegovi prethodnici predstavljaju revolucionarne laser tracker platforme koje su u prethodnoj deceniji dovela metrološka merenja u potpuno nove oblasti,” kaže Rodrigo Alfaia, Absolute Tracker Product Manager u Hexagon-u. “Sa AT500 želeli smo da nastavimo priču isporučujući unapređenja koja su naši potrošači tražili, verujem da sa B-Probeplus imamo sistem koji može dovesti do ogromnih unapređenja produktivnosti i promeniti način merenja u zahtevnim okruženjima.

Povratne informacije merenja dobijene na samoj sondi čine veoma veliku razliku u vidu upotrebljivosti sistema – čineći da sa ovom novom generacijom merenja postanu lakša.”

Pored toga, prošireni opseg radne temperature od -15 do 50°C omogućiće AT500 da isporuči tačne rezultate od vrhova planina do livnica. Ako to posmatramo zajedno sa najvećim mernim opsegom na tržištu od 320 metara u prečniku i esencijalnom IP54 zaštitom – koja je jedinstvena za AT500 na tržištu laser tracker-a - AT500 je najrobusniji merni sistem za izazovna radna okruženja, koji ide preko granica svakodnevnih proizvodnih primena.

Integracijom sa Hexagon-ovim HxGN SFx | Asset Management rešenjem dobija se na pouzdanosti i prenosivosti AT500 i čini sistem jos sposobnijim da ispuni svoju “meri bilo gde” namenu. To omogućava praćenje i upravljanje sistemom daljinski, olakšavajući zajedničke timske aktivnosti.

Svi članovi tima mogu lako imati pregled lokacija svih naprava u svom inventaru – bilo da se radi o laser tracker-u, koordinatnoj mernoj mašini ili prenosivoj mernoj ruci – i osigurati da su sve ažurirane i propisno kalibrisane i sertifikovane, pa čak i primati upozorenja u slučaju neželjenih događaja ili promena statusa.

Novi Absolute Tracker AT500 – koji se isporučuje sa punom licencom za Hexagon-ovu naprednu mernu software-sku platformu Inspire koja važi 12 meseci – dostupan je za naručivanje. Posetite sekciju našeg web site-a o laser tracker-ima kako biste saznali više.

O Hexagon-u

Hexagon je svetski lider u senzorima, software-ima i autonomnim rešenjima. Mi podatke stavljamo u službu podizanja efikasnosti, produktivnosti i kvaliteta sa primenom širom industrije, proizvodnje, infrastrukture, bezbednosti i aplikacija mobilnosti.

Naše tehnologije oblikuju proizvodnju i ekosisteme u vezi sa ljudima kako bi postali sve bolje povezani i samostalniji – osiguravajući prilagodljivu, održivu budućnost.

Hexagon-ovo odeljenje Manufacturing Intelligence pruža rešenja zasnovana na podacima konstrukcije i inženjerstva, proizvodnje i metrologije kako bi proizvodnju učinili pametnom.

Za vise informacija posetite hexagonmi.com.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) ima približno 22 000 zaposlenih u 50 zemalja i neto prodaju od približno 3,8 milijarde EUR.

Saznajte više na hexagon.com, a pratite nas na @HexagonAB.

Tel/Mob: +381 63 21 75 64,
info.rs@hexagon.com
HexagonMI.com


 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti