NELT I DACHSER PREDSTAVILI NOVU USLUGU TRANSPORTA PREHRAMBENIH PROIZVODA

Komentari: 0

Kompanija NELT, regionalni lider u oblasti distribucije, logistike i trade marketinga, ostvarila je saradnju sa jednim od globalnih lidera specijalizovanih za logistiku hrane, nemačkom kompanijom DACHSER.

Zahvaljujući ovoj saradnji omogućena je nedeljna isporuka komadnih pošiljki prehrambenih proizvoda iz cele Evrope u Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu preko NELT logističkih i distributivnih kanala.

Kompanija NELT je ove godine postala članica Evropske mreže za distribuciju prehrambenih proizvoda (The European Food Network) na čijem je čelu kompanija DACHSER. Mreža pokriva 34 zemlje EU i raspolaže sa oko 1,74 miliona kvadratnih metara prostora za skladištenje hrane i oko 10.500 kamiona hladnjača.

“Ulaskom kompanije NELT u sastav Evropske mreže za distribuciju prehrambenih proizvoda je veoma značajan korak za nas kao kompaniju i u duhu je naše strategije stalnog rasta i razvoja. Kontinuiran i direktan transport prehrambenih proizvoda po najvišim standardima će uticati na razvoj i kvalitet tržišta Zapadnog Balkana.

Obilazak poslovnog kompleksa Nelt-a

Benefiti koje korisnici našeg servisa ostvaruju su sigurnost isporuke, ekonomičnost i jednostavna komunikacija prilikom praćenja pošiljki. U sledećoj fazi je planiran i servis izvoza ka tržistu EU.” izjavio je Ivan Milićević, Nelt LSP menadžer operacija i razvoja.

“Kompanija NELT svojim inovativnim pristupom u poslovanju, stabilnim i kontinuiranim rastom doprinosi ispunjavanju jedinstvenih standarda naše mreže u pogledu procesa i informacionih sistema kojima osiguravamo pouzdanost i kontinuitet. Ekspertiza i snažno prisustvo na lokalnom tržištu naših partnera je od ključnog značaja za održivost mreže, a NELT ispunjava sve uslove i vidimo ga kao ključnu figuru za region Balkana”, izjavila je Hajdi Mathaus, direktor razvoja Evropske mreže u kompaniji DACHSER.

NELT, osnovan 1992. godine u Beogradu, vodeća je distributerska kompanija u regionu, koja u okviru svojih logističkih kapaciteta, pruža usluge međunarodnog transporta, skladištenja, carinskog posredovanja, dostave, dodatnih usluga prepakivanja, kao i usluge intermodalnog terminala. Nelt je deo Nelt Grupe, organizacionog sistema koji povezuje 3800 zaposlenih u 13 kompanija, u Jugoistočnoj Evropi i Africi.

DACHSER, osnovan 1930. godine u Kemptenu, jedan je od globalnih lidera u logistici, specijalizovanim za logistiku hrane. Zapošljava 27.450 ljudi na 409 lokacija širom sveta. U 2016. godini ostvario je promet od 5,7 milijardi evra i realizovao više od 80 miliona pošiljki. Zajedno sa 11 partnera, DACHSER je osnovao Evropsku mrežu za hranu 2013. godine. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti