NAJVEĆI MEĐUNARODNI SAJAM AUTOMOBILSKE AFTERMARKET INDUSTRIJE U ŠIREM REGIONU SREDNJEG ISTOKA, AFRIKE, AZIJE I DEVET BIVŠIH REPUBLIKA SSSR-A

Komentari: 0

Sajam Automechanika se organizuje na 14 lokacija širom sveta.

Pored Frankfurta, izlagačima iz regiona je posebno zanimljiva Automechanika Dubai, na kojoj tradicionalno izlažu i koju posećuju privredna društva i preduzetnici iz regiona.

I pored izazova prouzrokovanih pandemijom COVID-19, Automechanika Dubai je 2021. okupila 20.574 posetilaca iz 129 zemalja, kao i 578 izlagača iz 47 zemalja uz 12 zvaničnih državnih paviljona.

Razlog ovog okupljanja je ponovno povezivanje nakon pauze, uključivanje u ozbiljne poslovne razgovore, potpisivanje novih ugovora, uspostavljanje novih partnerstava, unapređenje znanja, kao i praćenje najnovijih trendova i inovacija.

Očekuje se da će tržište rezervnih delova na Bliskom istoku rasti po stalnoj stopi u narednim godinama.

U nedavnom izveštaju kompanije Frost & Sullivan, kompanije specijalizovane za istraživanja i konsalting, navedeno je da je kumulativni prihod od maloprodaje delova samo u zemljama Bliskog istoka (Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati) procenjen na 5,47 milijardi USD.

Očekuje se da će se rast nastaviti uz godišnju stopu od 5,8% sve do stope od 6,84 milijarde USD 2025. godine.

Procenjuje se da će primena novih tehnologija kao što je 3D štampa automobilskih delova optimizovati troškove proizvodnje automobilskih delova.

Takav trend, zajedno sa rastućom potražnjom za automobilima, podržan raznim tekućim građevinskim
i infrastrukturnim projektima, rastom turističkog i nenaftnog sektora u regionu, ubrzaće potražnju za rezervnim delovima u regionu.

Sajam će upotpuniti i bogat prateći program koji obuhvata: Automechanika Dubai Awards, Automechanika Academy, Innovation Zone, Tools & Skills Competition, Modern Workshop, AfriConnections.

Isplanirajte posetu na vreme i istražite nove poslovne mogućnosti.

Automechanika Dubai 22 – 24. novembar 2022. Dubai World Trade Centar
https://automechanika-dubai.ae.messefrankfurt.com

Za sve dodatne informacije, kao i pripremu posete ili izlaganja na navedenim sajmovima, možete kontaktirati firmu Zodax d.o.o. Beograd, zvaničnog zastupnika Frankfurtskog sajma za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti