Mreža logističkih alijansi: Osnovana prva Panevropska transportna kooperacija

Komentari: 2

U aprilu 2021. godine, TKA Transport Kombi AS d.o.o. zvanično je osnovao Panevropsku transportnu mrežu Paneco, zajedno sa logističkim mrežama Kommodus (Poljska), Cargo24 (Švajcarska), ABC Business Network (Italija) i ELVIS (Nemačka).

Ova mreža alijansi, u saradnji sa još 15 lokalnih partnera već opslužuje sve glavne ekonomske zone u Evropi, od samog početka, u sektorima zbirnog i parcijalnog transporta.

Kompanija posluje kao javno preduzeće sa sedištem u Zugu, Švajcarska. 

Početak operativnog poslovanja počeo je u julu 2021. godine.

“Evropa je jedna od najvećih ekonomskih zona na svetu. Međutim, mala struktura kao i jezičke barijere otežavaju brojnim malim i srednjim logističkim preduzećima uspostavljanje međunarodnih poslovnih modela," kaže CEO kompanije Slaviša Šuleić.

Kao rezultat toga, unosan pristup zbirnim i parcijalnim teretima na tržištu sa velikim prometom bio je isključivo rezervisan za logističke lidere.

Sa Paneco-m, mali i srednji logistički sistemi, kao i prevoznici, sada takođe mogu da učestvuju u ovom atraktivnom poslu i ponude Panevropske prevoze zbirnih i parcijalnih tereta po konkurentnim uslovima.

“Ranije, zbog nedostatka obima posla, imali smo otežavajuće okolnosti organizacije prevoza manjih pošiljaka u više različitih zemalja Evrope na dnevnom nivou”, kaže CEO kompanije Slaviša Šuleić.

Paneco mreža rešava ovaj problem povezivanjem svih ekonomskih zona svakodnevnim linijama između velikog broja HUB-ova i Cross dock stanica.

Osnovu za to pruža posebno razvijena, online IT platforma, integrisana sa lokalnim sistemima kao nadređena jedinica i obezbeđuje protok podataka između povezanih kompanija i kooperacija.

"Koristimo postojeće nacionalne strukture i tarife. Na ovaj način čak ni međunarodna pošiljka više ne zahteva poseban tretman", objašnjava nam CEO kompanije Slaviša Šuleić.

Koristeći savremeni softver za prevođenje, kompanije mogu da komuniciraju i na svojim nacionalnim jezicima.

To sistem čini veoma korisnim. Sada, svaki povezani logistički partner može svojim kupcima ponuditi dobre cene, tranzitno vreme i informacije o praćenju pošiljke, čak i za samo jednu paletu iz bilo kog dela Evrope do Tirane u Albaniji", rekao nam je CEO kompanije Slaviša Šuleić.

Zvaničnom osnivanju kompanije prethodile su gotovo dve godine intenzivne pripreme.

Početni razgovori u vezi sa tim već su održani na Minhenskom sajmu transporta 2019.

Pored IT platforme za umrežavanje kompanija, naknadno su postepeno razvijeni tarifni modeli i koncepti prevoza, kao i kontrola obima i kvaliteta.

Kroz četiri nacionalne alijanse i uz trenutno 15 lokalnih partnera, ova jedinstvena mreža, od Finske na severu do Grčke na jugu, već pokriva sva važna ekonomska evropska područja.

Međutim, osnivači nisu zadovoljni trenutnim nivoom poslovne aktivnosti.

Cilj je proširiti Paneco-ve usluge na ceo kontinent.

Operativni početak Paneco-a bio je u julu ove godine.

Više informacija o TKA Transport Kombi AS d.o.o. i o kompaniji Paneco AG možete naći na:

www.tka.rs
www.paneco.eu

TKA - Transport Kombi AS d.o.o.
Nikole Pašica 142
RS 11319 Krnjevo
Tel: 00381(0) 26 41 55 400
Fax: 00381(0) 26 41 55 414
e-mail: info@tka.rs
Web: www.tka.rs

2 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Edin Pašalić
29.05.2021 21:52
Pozdrav, kakve su mogućnosti upošljavanja kombi vozila do 3,5 t iz BiH prema drugim zemljama? Odgovori
Ninko Mihailovic
01.06.2021 12:56
Poštovani gospodine Edine,
pre svega zahvaljujem se na interesovanju za saradnjom.
Naravno da postoji mogućnost i interesovanje sa naše strane. Na našem sajtu www.tka.rs ćete naći kontakt podatke naše kompanije.
Srdačan pozdrav

Ostavi komentar

Klijenti