MINISTARKA RUDARSTVA I ENERGETIKE SA KOMPANIJOM „ADRIATIK METALS“ O OTVARANJU NOVOG RUDNIKA U RAŠKOJ

Komentari: 0
Fotografija od: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa rukovodstvom kompanije „Adriatik metals“ o geološkim istraživanjima koje ta kompanija sprovodi u Srbiji i potencijalnim investicijama u oblasti rudarstva u Srbiji, odnosno početku izgradnje novog rudnika u Raškoj do 2024. godine.

Rudarstvo u Srbiji ima veliki potencijal za investicije i planiramo da kroz izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima zakonski okvir dodatno unapredimo, obezbeđujući istovremeno sigurnost i predvidljivost za investitore.

Nadamo se da ćete nastaviti sa uspešnom realizacijom vaših projekata u Srbiji, a mi smo kao Vlada i Ministarstvo otvoreni za saradnju i podršku, rekla je Mihajlovićeva.

Generalni menadžer i direktor kompanije „Adriatik metals“ iz Velike Britanije, Pol Kronin, rekao je da je ta kompanija prepoznala Srbiju kao uspešnu ekonomiju sa dobrim zakonskim okvirom i velikim potencijalom u oblasti rudarstva.

Velika stvar za Srbiju je što su u njoj već prisutne neke od najvećih svetskih kompanija iz oblasti rudarstva i verujem da i mi možemo uspešno realizovati projekat u Srbiji.

Naša kompanija je već prisutna u ovom regionu, u Bosni i Hercegovini, gde imamo snažan fokus na zaštiti životne sredine i saradnji sa lokalnom zajednicom i isti pristup imaćemo i za Srbiju, rekao je Kronin.

Sastanku je prisustvovala i regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužana Hargitai.

 

Izvor: MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti