MEĐUINDUSTRIJSKA RAZMENA STRUČNJAKA NA NAJVIŠEM NIVOU

Komentari: 0

SCHUNK je u oktobru ponovo bio domaćin Dana stručnjaka (Expert Days), godišnjeg međunarodnog međuindustrijskog događaja na temu robotskog uklanjanja materijala (Robotic Material Removal).

Više od 70 stručnjaka iz Evrope i Severne Amerike srelo se u Brakenhajm-Hauzenu da bi razmenjivali ideje o novim trendovima kao što su AI i primeri najboljih praksi, kao i da bi se umrežavali za buduće zadatke.

"SCHUNK Expert Days on Roboti c Material Removal" je međunarodni platf ormski događaj za robotska rešenja automatizacije za procese mašinske obrade kao što su uklanjanje ivica, brušenje ili poliranje.

Pored manjih neformalnih sastanaka na margini sajamskih događanja, dvodnevna godišnja manifestacija u BrakenhajmHauzenu bila je centralni forum mreže novih stručnjaka.

TRENDOVSKE TEME U REALNOJ PROIZVODNJI

Na ovogodišnjim Ekspertskim danima prvi put su učestvovali govornici iz SAD i Kanade: glavni govor je održao Glen A. "Fritz" Karlson III ("Fritz" Carlson III), predsednik i generalni direktor kompanije Acme Manufacturing u Mičigenu, jednog od vodećih integratora za mašinsku obradu zasnovanu na robotima.

Majkl Malfun (Michael Muldoon), direktor razvoja produkata pri kanadskom specijalisti za robotiku AV&R, govorio je o "mašinskoj obradi komponenata za vazduhoplovstvo".

Isto tako, dobro poznati govornici su ponudili detaljan uvid u tekuće projekte. Jedan od njih bio je Rajnhold Štele (Reinhold Stehle), direktor tehničke prodaje u SHL, vodećem svetskom proizvođaču robotskih sistema za automatsko brušenje i poliranje visokokvalitetnih komponenata.

U fokusu su se našli ne samo isprobani i testi rani primeri, nego i najnoviji trendovi i njihova prakti čna implementacija. Sabina Kethajc (Kethelz), komercijalna direktorka danske kompanije za automatizaciju Norbo Robotics, govorila je o planiranju robotske putanje pomoću AI.

Pored uzbudljivih predavanja, učesnici su poseti li sajamsku izložbu i imali mnogo prilika za neformalnu razmenu i mreženje.

MREŽA NOVIH IZAZOVA

U svim glavnim industrijama je očigledan trend prema većoj automatizaciji, za šta je važan razlog nedostatak radne snage.

Sve više malih i srednjih preduzeća preduzima korake ka automati zovanim rešenjima.

Zato se odlučuju za jednostavna i prilagodljiva rešenja. To postavlja nove izazove za korisnike robotike, integratore sistema, proizvođače komponenata i dobavljače potrošnih materijala.

Zbog toga je SCHUNK pokrenuo svoje Dane stručnjaka, u cilju stvaranja međunarodne mreže za mašinsku obradu podržanu roboti ma.

Na njima će stručnjaci razmenjivati ideje, učiti jedni od drugih i razvijati nove poslovne zamisli i projekte. 

SCHUNK Intec GmbH
Spann- und Greift echnik
Friedrich-Schunk-Straße 1
A - 4511 Allhaming
Tel. +43-7227-22399-0
Fax +43-7227-21099
info@at.schunk.com
www.schunk.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti