Korozija - stručnjaci iz devet zemalja će predstaviti praktična rešenja

Komentari: 0

Korozija je ekonomski i ekološki štetna za svaku industriju. Da li znate da ovakve štete predstavljaju 3-4% bruto domaćeg proizvoda industrijalizovanih zemalja, a 30% njih se može izbeći sprovođenjem efikasnih rešenja i znanja?

Tema će biti u fokusu Međunarodne konferencije Corrosion Prevention Balkans i paralelnog izložbenog prostora.

Događaj će se održati od 28. juna do 29. juna 2018. godine u Plovdivu u Bugarskoj.

Stručnjaci iz devet zemalja dele svoje praktično iskustvo, a učešće na manifestaciji je odlična prilika za uspostavljanje poslovnih kontakata i pronalaženje rešenja za produženje trajanja objekata, instalacija, postrojenja, zgrada i smanjenje troškova njihovog održavanja.

Da bi se kontrolisao ovaj proces, neophodno je analizirati faktore za njegovo pojavljivanje, primenjivati efikasne metode prevencije i kada se realno pojavi - napraviti adekvatnu procenu kako najefikasnije i brzo eliminisati štete.

„Problem korozije često potcenjuju poslovni ljudi i vladine institucije“, kaže jedan od predavača prof. dr Šmit (Prof. Dr. Schmitt) predsednik Međunarodnog saveta za koroziju i član Svetske organizacije o koroziji. On će najaviti novi elektrohemijski merač za online nadzor korozije.

Dr Erning (Dr. Erning) federalni institut za ispitivanje i testiranje materijala u Nemačkoj, govoriće o potrebi testiranja teških metala u vodi. Delegati će biti upoznati sa vrlo zanimljivim činjenicama o glavnim faktorima koji izazivaju koroziju cevovoda i rezervoara za sirovu naftu. Predavač iz Austrijskog istraživačkog instituta za hemiju i tehnologije će predstaviti inovativno pokriće za industrijski tunel.

Interesantna će biti i prezentacija g. Subramanian Ražu (Subramaniam Raju) iz kompanije Cathodic Corrosion Control Ltd iz Velike Britanije. Fokusiraće se na metodu za direktnu procenu spoljašnje korozije – ova se metoda može koristiti za utvrđivanje tačne odluke koja je popravka potrebna.

Katodna zaštita, sistemi za zaštitu od korozije i zaštitne prevlake, oprema za peskiranje i komore za razbijanje biće među temama koje će se razmatrati na konferenciji.

U posebnoj zoni, nekoliko kompanija će predstaviti svoj novi asortiman proizvoda.

„Postanite deo Corrosion Prevention Balkans” (Balkana za sprečavanje korozije) – to je ideja organizatora. „Vašem preduzeću su neophodna znanja i nova rešenja, a ne nepotrebni troškovi za popravke“ - dodaju oni.

Brošura i Konferencija

Za više informacija: www.viaexpo.com 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti