Konkretnim rešenjima do lakšeg i bržeg poslovanja

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

PKS i IFC Projekat za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji organizuju fokus grupe u 10 gradova Srbije, na kojima će okupiti oko 200 kompanija - mikro, malih i srednjih preduzeća. U 20 fokus grupa razgovaraće se o načinima za pojednostavljivanje procedura sa kojima se u svom poslovanju svakodnevno susreću, u procesu dobijanja različitih dozvola, licenci ili saglasnosti.

Kako bi predložena rešenja bili reprezentativna, fokus grupe okupiće kompanije iz različitih sektora i regiona. Pored Beograda, fokus grupe će biti organizovane i u Valjevu, Nišu, Subotici, Kruševcu i drugim gradovima.

Ukupno će biti obuhvaćeno oko stotinu administrativnih postupaka i procedura, a njihovo pojednostavljivanje doprineće stvaranju jeftinijeg i atraktivnijeg poslovnog okruženja za privredu i investitore.

Fokus grupe organizuju se u okviru trogodišnjeg Projekta za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji koji sprovodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svetske banke u saradnji sa Vladom Republike Srbije, i uz podršku Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva i Britanske ambasade u Beogradu.

Cilj projekta je smanjenje administrativnog opterećenja za privredu, pojednostavljivanje 1.750 administrativnih postupaka – licenci, dozvola, saglasnosti i drugih postupaka, omogućavanje elektronskog izdavanja dozvola i uklanjanje praksi koje negativno utiču na razvoj konkurencije. Očekuje se da će oko 600 dozvola, saglasnosti i odobrenja biti pojednostavljeno, a njihovo izdavanje ubrzano već tokom prve godine sprovođenja projekta.

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti