Konferencija OIE SRBIJA 2024 u Vrdiniku 23. i 24. septembra

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Najveća regionalna konferencija posvećena obnovljivim izvorima energije, OIE SRBIJA 2024, održaće se 23. i 24. septembra u Vrdniku, saopštilo je udruženje OIE Srbija.

Četvrtu godinu zaredom, konferencija će okupiti predstavnike EBRD, Svetske banke, državnih institucija i vodeće investitore koji će u etno kompleksu Vrdnička kula na Fruškoj gori razgovarati o aktuelnim temama iz oblasti zelene energije.

Organizator konferencije je Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije čiji su članovi sve relevantne kompanije iz OIE sektora u našoj zemlji.

Prethodne tri konferencije izazvale su veliku pažnju stručne i šire javnosti, pa će se ovogodišnji skup održati tokom dva dana, navedeno je u saopštenju.

Na OIE SRBIJA 2024 govoriće se o statusu izgradnje projekata pobednika aukcija iz 2023. godine, drugom krugu aukcija za tržišne premije za solarne elektrane i vetroelektrane, kao i o projektima koji će se graditi van aukcijskog sistema.

Vreme je da se otvori pitanje skladištenja i baterija, kao i da rezimiramo pitanje priključenja.

Prve dve konferencije OIE SRBIJA održane su u Beogradu, a prošlogodišnja u Vrdniku gde su učestvovali najviši zvaničnici Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, EMS-a, EPS-a, EBRD-a, kompanija Masdar, Enlight, Elicio, Nordex, evropskih asocijacija WindEurope i SolarPower Europe, direktori vodećih finansijskih institucija, kao i drugi predstavnici sektora obnovljivih izvora energije.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti