Kompanija Amazon spremna je da investira u startap ekosistem u Srbiji

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Kompanija Amazon spremna je da investira u startap ekosistem u Srbiji.

Otvoreni smo za vaše potrebe i spremni da izađemo u susret svemu onome na čemu želite da radite - naveo je predstavnik Amazona Tomaž Olejnik i poručio da Amazon, u saradnji sa Vladom Srbije, želi da izabere grupu startap kompanija koje će doprineti razvoju društva u Srbiji.

Prema njegovim rečima, ta grupa startap kompanija bi se povezala sa etabliranim partnerima na globalnom nivou jer je cilj da se perspektivni startap projekti istaknu i globalno, navodi se na sajtu Vlade.

Olejnik je dodao da je ova kompanija spremna da uloži u unapređivanje veština srpskih stručnjaka kako bi imali proširena sertifikovana znanja.

Olejnik je u razgovoru sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović rekao da kompanija želi da podeli svoje resurse i znanje jer u Srbiji, kako je ocenio, postoji mnogo mogućnosti za unapređivanje nauke i tehnologije.

Begović je ukazala na značaj projekta izgradnje BIO4 kampusa za razvoj nauke i tehnologije u Srbiji, kao i na važnost interdisciplinarnosti između bionauka, IT sektora i inovacija u veštačkoj inteligenciji.

- Srbija je zemlja sa ograničenim brojem istraživača - podvukla je ministarka i naglasila da je sada fokus na proširivanju ovog ekosistema i koncentrisanju svih njegovih segmenata na jednom mestu, koje predstavlja centar oko kojeg gravitiraju biotehnologija, IT sektor i veštačka inteligencija.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti