Kamionski transport robe i dalje najzastupljeniji u Srbiji - Avio kargo prevoz beleži najveći rast

Komentari: 0

Količina robe prevezene u Srbiji u prvom polugodištu 2017, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, beleži rast od 4,4%. U istom periodu, obim rada, iskazan u tonskim kilometrima (tkm), veći je za 9%. Istovremeno se vidi da prosečan put jedne tone robe iznosi 336 kilometara.

Samo rečni saobraćaj beleži pad u količini prevezene robe, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku, koje prenosi Pluton logistics.

U istom periodu, prevoz robe železnicom beleži porast od 10%. Obim rada, iskazan u tkm, porastao je za 12,4% u odnosu na isti period prošle godine.

Prevoz robe drumskim saobraćajem porastao je za 7,6%, a obim rada, iskazan u tkm, povećan je za 14,5% u odnosu na isti period prethodne godine. Saobraćaj unutrašnjim plovnim putevima beleži pad u količini prevezene robe od 38,5%, a obim rada, iskazan u tkm, smanjen je za 29%.

Prevoz robe avionom iskazuje rast u količinama prevezene robe od 69,3%, a u obimu rada, posmatrano u tkm, rast iznosi 295,5%.

Transport nafte cevovodima opada za 8,1% u količini prevezene nafte, a u ostvarenim tkm opada za 8,4%. Transport prirodnog gasa veći je za 28,7%, uz istovremeni rast obima rada od 28,6%.

Klasične poštanske usluge u prvom polugodištu 2017. godine, u odnosu na isti period 2016. godine, kod pismonosnih pošiljki beleže rast od 5%, a kod paketskih pošiljki rast od 78,3%.

 

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti