Kaldera iz Laktaša i Siemens dogovorili licencnu proizvodnju srednjenaponskih postrojenja

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i licencnoj proizvodnji srednjenaponskih postrojenja 8DJH, Simosec, NXPLUS između Kaldera company iz Laktaša i svetskog tehnološkog giganta Siemens potpisan je u sredu, 14. oktobra.

Prema rečima direktora Kaldere Save Minića, ovo je veliki trenutak za njihovu kompaniju, ali i kompletnu privredu Republike Srpske, koja kroz saradnju sa Siemensom može dobiti mnogo, saopšteno je iz Kaldere.

- Ovim ugovorom potvrdili smo da ispunjavamo najsavremenija tehnološka dostignuća kada je u pitanju srednji napon na globalnim tržištima. Naša kompanija i ranije je imala ugovor sa Siemensom, ali je on zbog tehnološkoj procesa u jednom trenutku bio izgubljen. Međutim, novi menadžment je uspeo da vrati saradnju i licencnu proizvodnju sa ovim međunarodnim gigantom.

U okviru ove saradnje već smo razvili jedan proizvod, a to je blindirana trafo stanica, koja je opremljena proizvodima Siemensa – objasnio je Minić.

On je dodao da je već proizvedeno 19 blindiranih trafo stanica, a da je proizvodni kapacitat Kaldere u ovom trenutku mnogio veći od tog broja.

Minić je tokom konferencije za novinare naveo da Kaldera, tokom panedmije, kada su mnoge firme imale i imaju velike gubitke, nije prestajala da radi, te je zaposlila 35 radnika, i sada ih ima oko 150.

- Ne kažem slučajno da je ovo veliki trenutak za nas, jer 150 porodica u Srpskoj se izdržava od kompanije koja stvara novu vrednost i čiji proizvod će se izvoziti van naših granica – zaključio je Minić, koji je ugovor potpisao sa Slavišom Krunićem, predstavnikom kompanije Siemens za BiH.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti