Kako da efikasno proizvodimo i štedimo energiju, upravljamo zgradama i transportom, da pretvaramo otpad u resurse?

Komentari: 0

Svako poslovanje, opština, dom, poljoprivreda zahteva inovativna, ekonomična i ekološka rešenja. Već 14. uzastopne godine, Via Ekspo organizuje izložbe i konferencije EE & BE, Smart Cities i Save the Planet.

Via Ekspo ih organizuje od 27. do 29. marta u Hali 5, IEC, Sofija, Bugarska.

Učestvuju vodeće kompanije iz 16 zemalja. Neki od izlagača traže poslovne partnere za distribuciju iz balkanskih zemalja, drugi - kontakt sa kompanijama iz različitih oblasti koje žele ulagati u opremu sa visokom pouzdanošću u cilju optimizacije troškova. 

Stabilna energija - autonomna rešenja za proizvodnju i štednju 

Sve veći udeo bioenergije u globalnom energetskom miksu takođe određuje na našim izložbama tako veliki broj izlagača koji rade u ovim oblastima. Posetioci će se upoznati sa stvarnim prednostima implementacije vrlo efikasnih peletnih kotlova, kamina, bojlera, raznih vrsta gorionika koji se koriste u kućama, velikim industrijskim i javnim objektima. Vašu pažnju će privući i nove niskoemisione tehnologije za proizvodnju energije iz otpadnog drveta kontaminirane sa lepkovima i lakovima, kao što i mašine za proizvodnju peleta. 

Sistemi za korišćenje geotermalne energije smanjuju troškove energije za 80 %, a toplotne pumpe na principu „vazduh/voda“ smanjuju potrošnju energije za 65 %.

Među proizvodima ističu se biogas postrojenja za proizvodnju električne energije, tople vode, pare ili hladnoće, kogeneracijski sistemi za istovremenu proizvodnju električne i toplotne energije, inovativni podeljeni klima uređaji – split sistema, solarni paneli, infracrveno grejanje, LED osvetljenje, baterije i još mnogo toga. 

Zgradna i domaća automatizacija za veću efikasnost i udobnost 

Izlagači će predstaviti rešenja za upravljanje i kontrolu objekata: uključivanje i isključivanje aparata, uređaja, koji regulišu grejanje i klimatizaciju, merenje električne energije, toplotne energije, vode, plina, osvetljenje, vlažnost vazduha.

Među prezentacijama novih proizvoda biće nove generacije interfona za vrata koji kontroliše smart telefon ili tablet, Z-Wave aparati - izuzetno pouzdani i moćni, inteligentan detektor radona, radijatorski ventili (preko njih se može uštedeti i do 37 % potrošnje energije i smanjiti emisije ugljenika), meteorološke stanice za precizno praćenje klime unutar i izvan zgrade, sistema za kontrolu osvetljenja.

Posebna pažnja će biti posvećena softveru za BIM modeliranje, projektovanje i izradu građevinske dokumentacije, koja omogućava da se razviju ideje u 2D i 3D, kako bi se poboljšali detalje konstrukcije, izračunavanje energetske efikasnosti projekta i optimizacija troškova. 

Inteligentna rešenja za navigaciju, lokalizaciju i transport 

Vodeći programer će promovirati usluge lokalizacije za građane, opštine i preduzeća. Ove usluge će naći primenu u inteligentnim gradovima, u vozilima, u upravljanju saobraćajem i upravljanju voznim parkovima. Smanjiti troškove, poboljšati tačnost, postići sigurnost smanjenjem rizika usled saobraćajnih nesreća, dobiti na vremenu – to su neke od prednosti korišćenja ovih usluga.

Takođe ćemo videti nove programe monitoringa u javnom i privatnom transportu, u logistici, u integrisanim procesima upravljanja otpadom u okviru opština, u mobilnim aplikacijama i još mnogo toga. Među eksponatima biće električna vozila za urbanu logistiku, komunalne usluge, pokretna trgovina na malo, poljoprivredne delatnosti i intermodalni transport.

Kako stabilno upravljati otpadom i pretvarati ga u nove resurse? 

Interesovanje će izazvati mašine za reciklažu: sortiranje, seckanje, pranje, doziranje, granulacija, mešanje, i ekstruzija plastičnog otpada, strugotine i otpad obojenih metala, električnih kablova, drveta, papira i drugih. Izlagači će takođe ponuditi rešenja za tretman bio-otpada: anaerobno varenje organskog otpada; mobilne i stacionarne mašine za kompostiranje - fermentacija, prerada biomase, mehaničko i mehaničko-biološko tretiranje otpada, proizvodnja goriva; generisanje energije od čvrstog kućnog otpada, odvojena posuda za sakupljanje otpada, spalionice za tretman opasnog otpada itd.

Predstavnici programa LIFE će objasniti mogućnosti za finansiranje projekata iz oblasti ekologije i energije. 

Virtuelni izložbeni format - Svako može unapred kontaktirati sa izlagačima i organizovati sastanak sa njima putem online platforme. 

Slobodno učešće na paralelnim konferencijama - online registracija do 22. marta. 

Razgovaraće se o pitanjima: 

- Partnerstvo „Digitalna tranzicija“ - deo inicijative EU "Urbani dnevni red“; 

- Transformacija gradova za digitalnu eru; 

- Primeri i koristi inteligentnih loT rešenja za opštine; 

- Odvojeno sakupljanje otpada - dobre prakse u Italiji i značaj kompjuterizovanih procesa; 

- Kriogeno skladištenje energije; 

- Izazovi novih energetskih tehnologija; 

- Cirkularna ekonomija i finansiranje projekata itd. 

Pridružite se EE & VE, Smart Cities i Save the Planet! Očekujemo Vas! 

Brošura 

ww.viaexpo.com 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti